Wil jij Instagram volgers kopen? Deze gevolgen heeft het voor je Instagram account.

10.000 Instagram volgers in een maand? De Instagram volgers pakketten worden massaal aangeboden. Je kunt vaak nog aangeven of het ‘echte volgers’ moeten zijn die ook je foto’s liken of reacties plaatsen. Deze reacties zijn verre van echt en worden door middel van bots gegeven. Een reactie zal dan ook niet uit meer bestaan dan ‘nice picture’ ‘awesome’ of een emoticon. Wist je dat deze reacties niet eens mee tellen voor Instagram?  Het algoritme van Instagram filtert deze er namelijk uit als nep reacties. Dit houd in dat deze reacties helemaal niet meetellen voor het interactie percentage op jouw account. 

Wil jij Instagram volgers kopen? Deze gevolgen heeft het voor je Instagram account. instagramtips


Jouw interactie percentage is belangrijker dan het aantal volgers dat je hebt

Gelukkig kijken bedrijven steeds vaker naar het interactie percentage (en worden hierbij nep reacties die door bots gegeven worden buiten beschouwing gelaten). In het verleden gingen bedrijven die samenwerkingen aan wilden gaan met influencers nog wel eens alleen uit van het aantal volgers. Maar een account met 10.000 volgers en nog geen 100 likes op een foto is natuurlijk helemaal niet zo waardevol om een samenwerking mee aan te gaan, het interactie percentage is heel erg laag. Dit is ook de reden waarom je geen 10.000 volgers nodig hebt. Bovendien verdwijnen de gekochte volgers ook weer, die enorme pieken en dalen in jouw volgersaantal hebben ook geen gunstige invloed op het Instagram alogitme.

Volgers kopen? Dit is het gevolg

Kom je toch in de verleiding om volgers te gaan kopen? Sta dan eerst even stil bij de gevolgen die dit voor jouw account gaat hebben. Je aantal volgers stijgt, maar het aantal reacties en likes stijgt nooit in een gezonde verhouding. Dit houd in dat je opeens heel veel volgers hebt maar in verhouding bijna geen likes. Je interactie percentage wordt dus heel laag. Stel jouw post heeft maar 20 likes gekregen en je hebt 10.000 volgers. Het algoritme van Instagram ziet het dan zo dat jouw foto helemaal niet interessant is voor jouw volgers. Heeft jouw vorige foto zo weinig interactie gehad dan zal een volgende foto aan minder van jouw volgers getoond worden, met als gevolg nog minder likes. Je zult merken dat het bereik van jouw posts hierdoor steeds verder afneemt. Tot jouw posts bijna door geen enkele Instagram gebruiker meer gezien wordt. Is dit eenmaal het geval dan duurt het maanden en soms zelfs nog langer om dit weer ‘gezond’ te krijgen. Het kan zelfs voorkomen dat het bereik van jouw Instagram posts nooit meer gezond wordt. Super zonde. Het is veel waardevoller om interactie aan te gaan met je volgers. Liever een kleinere betrokken doelgroep, hiermee groei je misschien iets minder snel maar jouw account bouwt wel veel waardevoller op.