Welk kattenras is het meest geschikt voor kinderen? Katten en kinderen


Of een kat goed samengaat met een kind is natuurlijk afhankelijk van het karakter van de kat. Echter zijn er wel enkele rassen waarvan bekend is dat ze redelijk goed met kinderen overweg kunnen. Dit zijn over het algemeen wat rustigere katten.


Top 5 raskatten die goed samen gaan met kinderen.


Burmezen

De Burmees is een erg kindvriendelijke kat en zal de drukte van een gezin ook als prettig ervaren. Daarnaast zijn ze erg speels en zullen ze graag de aandacht hebben van jouw kind.


Britse korthaar

De Britse korthaar past zich makkelijk aan, ook aan een gezin met kinderen. Met zijn grote ogen ziet hij eruit als een echte knuffelbeer. Een Britse korthaar is rustig en vriendelijk van karakter en gaat goed met kinderen samen.


Maine Coone

Een erg aanhakelijke en vriendelijke kat is de Maine Coone. Ze kunnen zich makkelijk aanpassen aan een druk gezinsleven. En met hun lieve maar speelse karakter zullen ze een leuk kameraadje zijn voor jouw kinderen


Perzen

De Pers is een rustige maar speelse kat. Ze gaan erg goed samen met kinderen en staan er zelfs om bekend erg veel geduld te hebben met drukke kinderen. Perzen zijn erg sociaal en komen zelfs vaak uit zichzelf op schoot zitten.


Ragdoll 

De ragdoll heeft een heel lief en relaxt karakter, dit maakt dat hij erg goed samen gaat met kinderen.

Een kat laten wennen aan een baby


Een baby in huis is een grote verandering voor een kat. Geef je kat dan ook de tijd om te wennen aan de nieuwe geuren in huis en aan de baby zelf. Je kunt je dat aan de geur laten wennen door een doekje of washandje bij de baby te leggen zodat deze gaat ruiken naar de baby. Leg het doekje vervolgens in kamer bij de kat. Beloon je kat al hij in de buurt komt van het doekje, laat hem zo wennen aan de geur.Laat uw kat nooit alleen achter bij de baby. De kat kan zich bedreigd voelen en gaan krabben. 


Laat een kat nooit alleen met baby of jong kind.

Jonge kinderen kunnen het omgaan met een kat zien als een spel. Zij zullen de kat misschien vast willen pakken aan zijn staart. De kat kan hiervan schrikken en gaan blazen of krabben. Leer jonge kinderen om een kat op de juiste manier te aaien (onder toezicht van een ouder), voorzichtig van voren naar achteren. Leer jonge kinderen ook om als er niemand bij is de kat met rust te laten en hem niet te achtervolgen. Zorg dat er voldoende plekken zijn waar je kat zich terug kan trekken. 


De voordelen van opgroeien met een kat in huis.

Kinderen die met een kat in huis opgroeien ontwikkelen door de zorg voor het dier een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Ook zijn zij socialer. En de kans dat zij last krijgen van allergieën is kleiner.