Waarom volgt mijn kat Theodore me overal?

Waarom mijn kat Theodore me overal volgt, catmom.nl

Als catmom weet je dat katten mysterieuze wezens zijn maar heb je jezelf ooit afgevraagd waarom jouw kat je overal volgt? Van de badkamer tot de WC, mijn  kat volgt me overal. Niet dat ik dit erg vind. Maar soms zou het fijn zijn dat je even de WC deur dicht kan laten zonder dat er driftig aan gekrabt wordt. Soms kan het lastig zijn om te begrijpen of je kat gewoon van jouw gezelschap wil genieten of dat je kat op dat moment iets van je wil. Dit zijn de redenen waarom mijn kat me volgt

Kun je niet zien dat ik aan het verhongeren ben catmom?

Een van de redenen waarom Theodore me volgt is wanneer hij honger heeft. Hij probeert er zeker van te zijn dat ik niet zal vergeten om zijn etensbakje te vullen. En soms heeft hij zin in zijn favoriete snackje (en hij weet dat hij die iedere dag opnieuw weer krijgt, soms wel meer dan een keer per dag).

Geef me aandacht

Alhoewel Theodore niet graag op schoot ligt komt hij wel altijd in de buurt liggen en is hij het liefst in dezelfde kamer als dat ik ben. Hij vind het fijn om geaaid te worden. Als hij me volgt strijkt hij ook met zijn kopje langs mijn benen. Dit doet hij ook om territorium af te bakenen maar hij vind het dan ook fijn om aangehaald te worden

Nieuwschierig aagje

Katten zijn van nature al nieuwschierig. Als ik iets achter een gesloten deur aan het doen ben is het waarschijnlijk extra interessant. Het gevolg weinig privacy, ook niet op de WC.

Sesam open u!

Over gesloten deuren gesproken. Theodore is graag buiten in de tuin waar hij lekker achter beestjes aan kan gaan. Als hij me overal volgt is dat ook wel eens omdat hij graag wil dat de deur opengemaakt wordt zodat hij naar buiten kan gaan. Hij maakt dit dan extra duidelijk door daarna naar de deur te lopen en op zijn achterpoten tegen de deur aan te gaan staan.

Volgen vanuit veiligheid

Toen Theodore een kitten was en net bij ons woonde volgde hij me helemaal overal waar ik ging. Waarschijnlijk voelde dit veilig voor hem. Als je kat je overal volgt kan dit nog steeds een teken zijn dat hij zich veilig voelt.

Meer te weten komen over mijn kat Theodore?