Waarom katten je gelukkig maken

Catfullness

Katten leven volledig in het nu. Neem een voorbeeld aan je kat, ga in plaats van nog even snel stofzuigen, lekker even een dutje doen als je moe bent. 


Genieten net als je kat

Languit uitgestrekt op de vensterbank in het zonnetje. Smullen van een bakje voer, katten zijn geboren genieters. 


Onvoorwaardelijke liefde

Je kat gaat zijn eigen gangetje, maar hij houd onvoorwaardelijk van je en is je trouwste vriendje. Voor al zijn 9 levens. 


Doe je ding, net als je kat

Over een eigen willetje gesproken, je kat is het perfecte voorbeeld dat het goed is soms je eigen gang te gaan en jezelf niet teveel aan te trekken van wat anderen vinden.


Warm welkom

Je kleine poezenvriend die al voor het raam zit als je thuis komt en je vrolijk spinnend begroet. Niets is fijner thuis komen dan bij een kat die blij is dat je er weer  bent.


Knuffel je vrolijk

Als je knuffelt met je kat en hem aait dan komt het stofje oxytocine vrij. Dit stofje verlaagt de stress in je lichaam en maakt je rustig en vrolijk. Vandaar dat je niet genoeg kunt krijgen van kroelen met je kat. 


Lachen is gezond

Je kunt de hele dag naar je kat kijken. Er gaat geen dag voorbij dat je kat je niet aan het lachen maakt, is het niet doordat hij iets grappigs doet dan maakt zijn cattitude je wel aan het lachen.


Goed voor je hart

Katten nemen niet alleen een plekje in je hart in, ze zijn oo nog eens goed voor je hart. Katten eigenaren hebben minder risico om te overlijden aan een hart en vaatziekte of een hartaanval. Katten kunnen stress en een hoge bloeddruk namelijk verlagen.


Spinnen is winnen

Wordt je ook zo rustig als je het spinnende geluid van je kat hoort? Dat zou heel goed kunnen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat het spinnen een goede invloed kan hebben op je spieren en botten. Omdat ze op een frequentie tussen de 20 en 140 hertz spinnen. Deze frequentie schijnt therapeutisch en helend te zijn.


Minder allergiegevoelig

Ben jij als kind opgegroeid met een kat? Of groeit jouw kindje nu op met een kat? Goed nieuws jij (of je kindje) zullen minder gevoelig zijn voor allergieën. 


Genoeg redenen om een kat (of 2, of 3) in huis te nemen.

Misschien ook interessant: waarom je zonder schuldgevoel kattenfilmpjes kunt kijken. (wetenschappelijk bewijs).