Waarom jouw kat niet zonder krabpaal kan. Tips voor het kopen van een krabpaal of krabmeubel

 

Het krabben van katten is natuurlijk gedrag.

Alhoewel het natuurlijk gedrag is van een kat om te krabben is het toch erg vervelend als hij zijn nagels scherpt aan jouw bankstel. Een kat die buiten komt zal minder de neiging hebben om te krabben omdat zijn nagels al op een natuurlijke manier afslijten doordat hij buiten op verschillende soorten ondergrond loopt. Op stenen tegels slijten zijn nagels een stuk harder in vergelijking met een kat die vooral binnen op tapijt en laminaat loopt. Vooral voor binnenkatten is een krabpaal daarom onmisbaar.

 

Zorg voor voldoende krabmogelijkheden voor je kat in huis.

Het krabben doet katten niet alleen om de nagels te scherpen maar ook om territorium af te bakenen (bij de pootjes zitten namelijk geurklieren waarmee ze dus tijdens het krabben tegelijkertijd geur markeringen maken). Vandaar dat verschillende plekken in huis gebruikt zullen worden om te krabben (dit verklaart ook waarom sommige katten zelfs aan het behang krabben). Bescherm jouw behang, vloer en meubels dankzij een krabpaal.

 

Wil je een nieuwe krabpaal kopen voor jouw kat? Let dan hierop

  • Let vooral op de grootte van je kat. Een kitten zal voldoende hebben aan een kleine krabpaal. Maar het is zonde als je al snel weer een nieuwe krabpaal aan moet schaffen omdat je kitten zijn kleine krabpaal ontgroeid is.
  • Dus hoe lang is jouw volwassen kat als hij zich uit rekt? Deze lengte +30 cm heb je minimaal nodig voor een krabpaal. Een krabmeubel mag kleiner zijn.
  • De krabpaal moet van stevig materiaal zijn.
  • De krabpaal moet voldoende ruimte geven om ook heerlijk comfortabel te te liggen.
  • Het oog wil ook wat, tegenwoordig zijn er supermooie krabpalen verkrijgbaar. Zo wordt de krabpaal een echte eyeCATcher in jouw interieur.

 

Op zoek naar krabpaal inspiratie? Neem dan hier een kijkje voor de mooiste krabpalen.