Waarom ik mijn kat geen kleding aan geef en ik niet achter het aankleden van huisdieren sta

waarom ik mijn kat geen kleding aan geef kat aankleden catmom.nl

Voor zowel honden als katten zijn er genoeg kledingstukken beschikbaar.Een mutsje wat los op Theodore zijn hoofd staat vind hij prima.Hij blijft dan rustig liggen op de bank. Tijdens onze reis in Japan kwamen we overal gashapon automaten tegen. (Vergelijkbaar met de automaten vroeger in de supermarkt waar je een muntje in stopte, eraan draaide en er een klein cadeautje in een plastic bol uitkwam. In Japan hebben ze hier de volwassen versie van. Volwassen Japanners sparen enthousiast de speeltjes van hoogwaardige kwaliteit uit de gashapon machines. Toen ik zag dat ze Sesamstraat katten mutsjes hadden moest ik ook eventjes aan de gashapon machine draaien. Een Elmo mutsje ging mee naar Nederland.  Eenmalig heb ik bij Theodore de Elmo muts op zijn kopje gezet wat ook met een soort touwtje ook vast zat onder zijn kin. Dit leek hij minder prettig te vinden, hij bleef eerst zitten maar ging daarna rondlopen, met zijn kopje schudden. Ook probeerde hij met zijn pootje het mutsje van zijn hoofd af te halen.

Toen ik dit zag is het mutsje de kast in verdwenen. En was voor mij wel duidelijk dat het voor Theodore niet prettig is als hij iets aan moet wat vast zit onder zijn kin.Alhoewel het er soms wel grappig uit ziet als een kat een kostuum aan heeft vind ik dat ze nou niet erg vrolijk kijken als ze aangekleed worden. Vooral rond Halloween hangt er nog meer kleding voor huisdieren in de winkels en kleden meer baasjes hun huisdier aan.

Redenen waarom je jouw huisdier niet aan zou kleden.

  • Je kat kan angstig worden wanneer hij aangekleed wordt.
  • Het dragen van kleding veroorzaakt stress bij je kat. 
  • De bewegingsvrijheid van je kat kan beperkt worden als hij een kostuum draagt
  • De kans op verstikking of beknelling neemt toe wanneer je een kat kleding draagt

Maar het aankleden van een kat is een persoonlijke keuze

Het aankleden van huisdieren is een persoonlijke keuze. En het ene huisdier zal er minder moeite mee hebben dan het andere huisdier. Maar misschien is het wel even goed om jezelf af te vragen wat voor invloed kleding dragen heeft op jouw kat.

In sommige gevallen kan het dragen van kleding juist een positief effect hebben op de gezondheid. Honden of katten met een lichte vacht kunnen verbranden, speciale zonwerende kleding kan dit voorkomen. Ook is er kleding voor honden verkrijgbaar met reflecterende strepen zodat als je gaat wandelen met de hond, hij beter zichtbaar is.