Waarom het kijken van kattenfilmpjes je gelukkig maakt, wetenschappelijk bewijs

Dat katten je gelukkig maken was al langer bekend. Dat ook het kijken van kattenfilmpjes je gelukkig maakt is ook wetenschappelijk bewezen.Een goed excuus om toe te geven aan je craving naar kattenfilmpjes.

Waarom het kijken van kattenfilmpjes je gelukkig maakt, wetenschappelijk bewijs

Kattenfilmpjes zie je overal


Waarschijnlijk zorgt het algoritme van YouTube, Facebook of Instagram ervoor dat jij als catmom al extra vaak kattenfilmpjes voorbij ziet komen. Maar de liefde voor kattenfilmpjes is online zo groot. Dat ook niet kattenliefhebbers regelmatig een kattenfilmpje voorbij zullen zien komen.
Uit onderzoek blijkt dat personen die een kattenfilmpje hebben aangegeven dat ze meer energie hebben en zich opgewekter voelen, ze hebben een positievere instelling. Zelfs geven zij aan zich minder angstig en verdrietig te voelen. 

Het kijken van kattenfilmpjes maakt je productiever


Ondanks dat het kijken van een kattenfilmpje je misschien van je taak of werk af kan houden of ervoor kan zorgen dat je deze taak uit stelt. Blijkt dat de taak daarna juist makkelijker uit te voeren is omdat de emotionele beloning van het filmpje hoog is. De personen in het onderzoek gaven ook aan dat de kattenfilmpjes het vaakst bekeken werden tijdens het werk of als men moest studeren. Ze geven ook bijna allemaal aan dat het schuldgevoel wat ze daardoor hebben overstemd wordt door het positieve effect.

Het grote onderzoek naar het geluk van kattenfilmpjes


Onderzoek is uitgevoerd door professor Jessica Gall Myrick zij onderzocht bij 7000 personen hoe de kattenfilmpjes van invloed waren op hen humeur. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek gaat ze kijken of het mogelijk is om kattenfilmpjes in huisdier therapie te verwerken.


Voel jezelf vooral niet schuldig als je nog een kattenfilmpje kijkt. Vooruit, nog eentje dan! 

Niet alleen kattenfilmpjes kijken maakt je gelukkig, katten in het algemeen maken je gelukkig en dit is waarom.