Waarom een mobielvriendelijke, snelle en een gebruiksvriendelijke website belangrijk is.

Tegenwoordig vind een heel groot gedeelte van de zoekopdrachten binnen Google plaats op een mobiele telefoon. Hele verouderde websites zijn soms qua design gemaakt voor op een desktop. Wat inhoud dat als deze websites op een mobiele telefoon geopend worden ze niet optimaal werken. Zo kun je bijvoorbeeld niet goed scrollen, staat de tekst niet goed uitgelijnd waardoor je maar de helft kunt lezen of je kunt heel moeilijk navigeren binnen de website.

Waarom een mobiel vriendelijke, snelle en een gebruiks vriendelijke website belangrijk is


Met als gevolg dat de bezoekers die je op een verouderde website of blog komen ook zo weer weg zijn. 

Ga maar na wat je zelf doet als je op een website komt die helemaal niet mobielvriendelijk is. Waarschijnlijk heb je zelf ook binnen no time op het pijltje geklikt om terug te gaan naar de zoekresultaten binnen Google om op de pagina eronder te klikken. Als deze pagina ook de informatie biedt die je zoekt en ook nog eens gebruiksvriendelijk is op je mobiele telefoon dan is dat de blog die je gaat lezen. (niet eens gezegd dat de post die je leest kwalitatief beter is, maar het gemak wint het op dat moment).

Snelheid van je blog is belangrijk

Stel je website is heel erg mobielvriendelijk, maar het duurt bijna 3 seconden voordat je website geladen is. Dan zal je nog veel mogelijke bezoekers verliezen. Ze zijn namelijk al afgehaakt voordat ze jouw blog die je met alle liefde geschreven hebt, gelezen hebben. Met een trage website loop je veel bezoekers mis. Ook wanneer bezoekers wel de tijd hebben genomen om jouw eerste blogpost te lezen nadat deze geladen was. En ze willen verder navigeren naar de volgende blogpost en er moet weer een aantal seconden gewacht worden voordat deze geladen is, kun je hier bezoekers op verliezen die anders meer van jouw content gezien zouden hebben.

Google geeft voorrang aan mobielvriendelijke, snelle websites

Omdat het voor Google belangrijk is dat gebruikers een zo fijn mogelijke ervaring hebben geeft Google niet alleen pagina’s met super goede content voorrang. Maar ook de laadtijd van de website en de gebruiksvriendelijkheid is van invloed op hoe goed je weergegeven wordt in Google.

Wat kun je doen om je website mobielvriendelijker te maken?

Zorg er ten alle tijde voor dat jouw website responsive is. Dit houd in dat de layout van je website automatisch aanpast aan het apparaat waarop de website vertoond is. Het maakt dus niet uit of jouw bezoekers via een telefoon, tablet of computer je blog bereiken. Ze krijgen automatisch de juiste layout te zien, super gebruiksvriendelijk.

Wat kun je doen om de snelheid van je website te verbeteren?

Over het algemeen worden websites vrij traag als je afbeeldingen op normale grootte upload. Verklein altijd afbeeldingen voordat je ze upload op je website. Wanneer je dit nog niet gedaan hebt, loop je afbeeldingen na en verklein ze, dit zal de snelheid van je website ten goede komen. Ook kun je blokkerende bronnen zoals javascript en css verwijderen.

Maar ook de reactietijd van de server waar jouw blog gehost is is van belang voor de snelheid. Kies voor een hosting partij met een snelle server. Voor meer verbeterpuntens specifiek voor jouw website kun je gebruik maken van de gratis tool van Google. https://www.thinkwithgoogle.com/feature/testmysite/