Review tandpasta en mondspray voor je kat van oxyfresh pets

De dentalkit bevat 6 onderdelen, 1 tandpasta voor je kat, 1 mondspray voor je kat en 3 tandenborsteltjes die je op je vinger kan zetten. (ik gebruik oxyfresh voor mijn kat Theodore, maar de tandpasta en mondspray is ook geschikt voor honden).

ik poetste de tanden van mijn kat, dit is wat hij ervan vond

Stappenplan om je kat te laten wennen aan het tanden poetsen

Voordat ik begon met poetsen van de tanden heb ik Theodore laten wennen door eerst zijn wangen te masseren en daarna een vinger in zijn bekje te stoppen. Toen dit goed ging ben ik verder gegaan met de tandenborstel (lees het volledige stappenplan om je kat zijn tanden te poetsen hier).

catmom nl tandenpasta mondspray voor kat kat tanden poetsen

De tandenborsteltjes voor je kat

De tandenborsteltjes zijn handig, echter moet ik zo’n tandenborsteltje wel met mijn duim vasthouden als hij om mijn wijsvinger zit. Het is namelijk one size. En voor mij is dat veel te ruim. Bij mijn vriend past het wel prima en blijft de tandenborstel ook goed om zijn vinger zitten. De tandenborstel is ook wat groot voor Theodore zijn bekje. Ik gebruik soms de tandenborstel maar omdat de tandenborstel niet goed om mijn vinger past gaat mijn voorkeur toch uit naar het gebruiken van een gaasje (losse gaasjes kun je bijvoorbeeld bij de kruidvat halen). Ik vind het makkelijker om wat tandpasta op het gaasje te doen en daarmee langs zijn tandjes te wrijven. (Terwijl mijn vriend het handiger vind de tandenborstel te gebruiken omdat deze bij hem wel goed blijft zitten).

Katveilige, niet giftige tandpasta

Theodore reageert ook goed op de neutrale smaak. De ingrediënten zijn volledig veilig voor katten. Dit vind ik erg belangrijk, ook dat de tandpasta geen alcohol bevat vind ik erg fijn, dit is bij andere tandpasta’s voor katten vaak wel het geval namelijk.

catmom nl oxyfresh kattentandpasta kattenmondspray dental kit review

Je kat zijn bekje ruikt weer helemaal fris.

 Vooral als Theodore nat voer gegeten heeft kan hij wat minder fris uit zijn mond ruiken. Na het poetsen van zijn tandjes ruikt hij weer helemaal fris. (Wel zo fijn als ik hem kusjes op zijn snuit geef).

Als zijn tanden niet gepoetst hoeven te worden en zijn adem niet zo fris ruikt gebruik ik de oxyfresh spray. Theodore is er inmiddels aan gewend dat we zijn bekje openen en het sprayen in zijn bekje is dan ook geen probleem (train dit wel met je kat). De spray is fijn, maar de tandpasta is voor mijn noodzakelijk. Bekijk hier de oxyfresh pets tandpasta.

catmom nl oxyfresh kattentandpasta kattenmondspray dental kit review

Genezende werking van de huisdieren tandpasta

Bij Theodore heb ik er nog geen last van gehad (misschien ook omdat we zijn tandjes al regelmatig poetsen, voorkomen beter dan genezen) maar oxyfresh schijnt ook goed te helpen tegen ontstoken tandvlees, het heeft een genezende werking door de ontstekingsremmende ingrediënten. Een gebitsontsteking die te laat behandeld wordt kan erg vervelende gevolgen hebben voor je kat. Naast pijn kunnen ook de tanden van je kat uit gaan vallen en als de ontsteking helemaal niet behandeld wordt kan het zelfs tot de dood leiden.

Wil jij de tandpasta van oxyfresh zelf gaan proberen? Bekijk hier de oxyfresh pets tandpasta.

De oxyfresh pet kit heb ik gekregen van oxyfresh pet. #gekregen