Giveaway is CLOSED & review automatische waterfontein voor je kat HoneyGuaridan W18 drinkfontein

Theodore heeft een voorkeur voor het drinken uit, jawel, de kraan. Hij is hiermee begonnen toen hij nog heel klein was. Wat er overigens best schattig uit zag omdat hij toen nog niet doorhad dat hij dan soms met zijn pootjes in het water stond. Inmiddels is hij een getraind uit de kraan drinker, zowel in de keuken als in de badkamer gaat hij naast de kraan zitten. Meestal kijkt hij me aan met een blik van: je weet wat ik wil, open de kraan catmom. Soms legt hij zijn pootje op de kraan om zijn boodschap extra kracht bij te zetten. En ik open braaf iedere keer de kraan.

Hij heeft zijn eigen ritueeltje. Hij drinkt een paar druppels water, vervolgens houdt hij zijn pootje onder de kraan, likt hij wat water van zijn pootje af. Wacht hij eventjes voordat hij weer wat druppels drinkt. Na het drinken gaat hij weer met zijn pootje in het water hengelen of hij kijkt gefascineerd naar de waterstraal. Al met al kost het water drinken al gauw 5 minuten. (5 minuten waarbij ik braaf sta te wachten). Dit moest handiger kunnen. 

De hele dag stromend water dankzij een drinkfontein

Een fontein biedt voor mij de oplossing, Theodore heeft de hele dag stromend water en ik sta niet bij de kraan te wachten totdat hij klaar is. Op deze manier drinkt hij voldoende (zijn waterbakje met stilstaand water vindt hij namelijk niet zo interessant. Belangrijk vond ik dat de fontein groot genoeg zou zijn zodat zijn snorharen er goed in zouden passen, dat is bij deze fontein zeker het geval. Ik heb deze fontein via Amazon thuisgestuurd gekregen. Er zijn 2 varianten, ik heb de fontein die constant aan staat, er is ook een variant waarbij de fontein door middel van een sensor aangaat op het moment dat je kat in de buurt is. Mijn voorkeur ging uit naar deze variant omdat het water continue stroomt en je iets minder vaak water hoeft te verversen dan wanneer het water gedurende geruime tijd stil staat. Maar mocht je het niet erg vinden om het water iets vaker te verversen dan is de variant met sensor die aangaat wanneer je kat in de buurt komt ook leuk, deze heeft namelijk ingebouwde LED verlichting in 4 kleurtjes.

Als de fontein geleverd wordt dan kun je zelf de pomp erin plaatsen. De pomp zit door middel van 3 zuignapjes goed vast op de bodem. Dat ziet er als volgt uit:

drinkfontein honeyguardian pets
catmom.nl unboxed

Ook wordt de pomp geleverd met een waterfilter, dit filter moet je 5 minuten in een bakje met water weken voordat je het filter plaatst. Het in elkaar zetten duurt nog geen minuut. Dan kun je de fontein vullen met water en de bovenkant erop plaatsen. Stekker in het stopcontact en jouw kat kan genieten van stromend water, de hele dag lang.

De drinkfontein voor je kat is super stil

De fontein is heel erg stil, je gaat de fontein pas horen als het water bijna op is (en er kan 2 liter in dus dat duurt wel eventjes) dan hoor je het water stromen. Vul je het water weer bij dan is de fontein weer net zo stil als daarvoor. Theodore gebruikt de fontein regelmatig gedurende de dag. Sinds ik de fontein in huis heb heeft Theodore ook minder de behoefte om uit de kraan te drinken. 

GESLOTEN Giveaway actie drinkfontein

Dankzij honeyguardian pets mag ik een drinkfontein weggeven. Je kunt meedoen met de giveaway vanaf 21 september 2019 tot en met 28 september 2019. De winnaars worden na deze datum bekend gemaakt. Doe ook mee: volg @honeyguardian_pets op instagram, @catmom.nl en @theodore__cat. Tag 3 vrienden die ook willen winnen. Goodluck everypawdy!

drinkfontein honeyguardian pets
catmom.nl


Wil je de fontein zelf bestellen?

De fontein is te bestellen op Amazon: je kunt de drinkfontein hier bestellenNu heb ik zelf een tijdje geleden Amazon.de ontdekt. Na een paar keer op amazon.com gekeken te hebben en erachter te komen dat 9 van de 10 keer mijn bestelling niet verzonden kon worden had ik niet meer de moeite genomen om op Amazon te kijken om iets te bestellen. Tot ik ontdekte dat amazon ook een Amazon.de Amazon.uk variant heeft. Lees meer over het bestellen op Amazon vanuit Nederland.