Op welke social media kanalen moet ik actief zijn?

Het kan overwelmend zijn als je op alle social media platformen actief wilt zijn met jouw blog. Gelukkig is het helemaal niet nodig om op alle social media kanalen actief te zijn. Sterker nog, jouw doelgroep zal geen gebruik maken van alle social media kanalen. Daarnaast kun je mogelijk zelf ook nog een voorkeur hebben voor een (social media) kanaal wat je prettig vind om mee te werken. 

Op welke social media kanalen moet ik actief zijn?

Ken je doelgroep, van welke (social media) kanalen maken zij gebruik?

Maak je hele gave video’s en denk je eraan om deze op TikTok te plaatsen dan kan dit een goed idee zijn. Als jouw doelgroep jonger is dan 18 jaar. Is je doelgroep al wat ouder, dan kan snapchat nog een goede optie zijn. Boven de 25 jaar zal er bijna geen gebruik gemaakt worden van TikTok en ook alweer een stuk minder van Instagram. Is jouw doelgroep vrouwelijk en tussen de 25 en 35 jaar dan zullen zij een stuk actiever zijn op Instagram of Pinterest. Maar dit is ook weer afhankelijk van het onderwerp van jouw blog. Gaat jouw blog over interieur en wooninspiratie dan zal jouw doelgroep voor jouw onderwerp nog actiever zijn op pinterest dan op Instagram. 

Wat voor content maak je en welk (social media) kanaal is hiervoor geschikt? 

Maak je prachtige foto’s? Als de content die bij jouw blog hoort erg visueel is dan past een platform zoals Instagram erg goed bij jouw blog. Wil je blog artikelen delen? Dan kun je dit heel makkelijk doen door een afbeelding met tekst te maken (bijvoorbeeld met Canva) en deze te plaatsen op pinterest, met een link direct naar jouw blog. 

De voordelen van actief zijn op enkele (social media) kanalen.

Je hebt voldoende tijd en aandacht om je te focussen op de kanalen die het beste bij jouw blog passen. Daardoor zal je content waardevoller zijn.

Doordat je volledige aandacht hebt voor je kanalen ben je beter in staat interactie aan te gaan met jouw volgers en een band op te bouwen met hen.

Omdat je slechts enkele kanalen bij hoeft te houden is het voor jezelf makkelijker om consistent te zijn en een aantal keer per week te posten.