Momenten waarop katten niet leuk zijn

Als catmom ben jij ongetwijfeld dol op jouw kat, je houd zielsveel van hem.

Maar heel soms zijn er momenten dat je jouw kat heel even niet zo leuk vind. (Meestal is dit van hele korte duur en kun je achteraf lachen om wat jouw kat gedaan heeft).

Momenten waarop katten niet leuk zijn catmom.nl

Je kat kijkt je aan terwijl hij spullen van tafel gooit

Je kat zit op de rand van de salontafel. Naast hem staat een glas waar nog een bodempje limonade in zit. Hetzelfde soort glas heeft je kat al 4 keer met zijn poot van de tafel af ‘gestoten’. Je kat kijkt je aan terwijl hij ook glas nummer 5 met zijn pootje een tikje geeft. Je staat te ver weg van de tafel om het glas nog te kunnen redden.

De nachtelijke gekke 5 minuten

Het is 3 uur ‘s nachts als je opeens wakker schrikt. Je voelde iets op je voet springen. Het is je kat die het een mooi tijdstip vind om razendsnel rondjes te rennen door het hele huis, inclusief jouw slaapkamer.

Sabotage van jouw vakantie

Je gaat op vakantie en bent een beetje aan het haasten omdat je je vlucht niet wil missen. Je wilt je kat naar de oppas brengen. Zijn reismandje staat al klaar. Je komt dichterbij. Mooi ik kan hem zo pakken dit gaat goed denk je nog. Plots kijkt hij je met grote ogen aan en sprint hij weg. Hij gaat onder de bank zitten. Precies ver genoeg zodat je hem niet makkelijk kan pakken. Als jij vervolgens jezelf in allerlei bochten wringt en hem bijna hebt, schuift hij weer 20 cm op zodat je er nog steeds niet bij kunt.

Wanneer je kat niet omkijkt naar zijn nieuwe aanwinsten

Je hebt een klein fortuin uitgegeven aan een nieuwe kattenmand. Je weet zeker dat dit het nieuwe favoriete slaapplekje van jouw kat gaat worden. Je kat bestudeerd jouw nieuwe aanwinst vanaf een afstandje. Met zijn favoriete snoepjes probeer je jouw kat naar zijn nieuwe mandje te lokken. Ondanks jouw pogingen komt hij niet in de buurt van het nieuwe mandje. Wanneer je hem erin zet loopt hij er direct weer uit. Hij loopt rechtstreeks naar de kartonnen doos waarin het mandje vanochtend bezorgd is. De kartonnen doos is vanaf nu zijn favoriete slaapplekje.

Een wasmand vol met kattenharen

Je mand met schone (vrijwel kattenharen vrije) gestreken was staat klaar om de kast in te gaan. Voordat de kledingstuk in de kast liggen krijgt jouw kat oog voor de wasmand die geluld is met schone was. Hij bedenkt dat het eigenlijk wel een mooi plekje is voor zijn welverdiende middagdutje. En jouw was is niet meer zo kattenharenvrij als eerst.

Is dit herkenbaar? Dan is het vast ook herkenbaar dat je er later om kan lachen en nog steeds heel erg gek bent op je kat met zijn soms toch wel hele grappige streken.