Moet je een huisdieren verzekering afsluiten voor je kat?


Moet je je kat verzekeren? Dit is een hele persoonlijke keuze en hangt onder andere af van jouw financiële situatie. Als jouw kat gezond is zijn er naast de jaarlijkse vaccinaties niet heel veel dierenarts kosten. Als je kat plotseling ziek is en een operatie moet ondergaan of een ongeluk mee maakt kunnen de kosten al snel oplopen naar  honderden euro’s.

Moet je een huisdieren verzekering afsluiten voor je kat


Als mijn kat nu ziek wordt, lukt het mij dan om de kosten te betalen?

Het is altijd goed jezelf het volgende af te vragen: Als mijn kat nu een ongeluk krijgt of ziek wordt en een operatie moet ondergaan. Lukt het mij dan om in een keer een bedrag van bijvoorbeeld €600,- te betalen?
Als je een basis huisdieren verzekering hebt is het voordeel dat je tegen deze operatie kosten verzekerd bent en je het bedrag niet in een keer op hoeft te hoesten.

Bekijk de verschillende pakketten, uitgedacht door dierenartsen > Kat pakketten


Wat houd een aanvullende verzekering voor je kat in?

Je kunt je kat ook aanvullend verzekeren. De jaarlijkse vaccinaties worden dan ook vergoed vanuit de verzekering. Houd er wel rekening mee dat de aanvullende premie berekend is op basis van de vaccinatie kosten. Uiteindelijk betaal je voor de vaccinaties dus net zo veel of bij sommige verzekeringen net iets meer. Het voordeel is dat je iedere maand premie betaald en dat de vaccinatiekosten dus als het ware gespreid worden in plaats van dat je die in een keer moet betalen.


Je kat wel of niet verzekeren, een persoonlijke keuze.

Je kunt vaccinaties en andere onvoorziene dierenarts kosten natuurlijk ook vanuit je spaargeld betalen als je voldoende spaargeld hebt. Je kat verzekeren is dus niet noodzakelijk maar het kan wel handig zijn als je niet in een keer voor een grote kostenpost wil komen te staan.
Meer weten over het verzekeren van je kat? Neem eens een kijkje bij Petplan, het zorgprogramma van Petplan is uitgedacht door dierenartsen.