Jessica haar droom om een eigen kattenhotel te openen komt uit

Jessica heeft een eigen kattentrimsalon, ook is ze sinds februari 2019 druk bezig met het openen van een kattenhotel. Hiervoor volgde ze 2 jaar avondschool.

Er kroop veel tijd in de voorbereidingen en het tekenen van de plannen voor het hotel. De buren waren geen voorstander en Jessica had oorspronkelijk hun goedkeuring nodig voor de bijbouw. Het dossier is zonder hun handtekening ingediend en goedgekeurd. Tijdens de periode dat de bekendmaking uit hing, was het bang afwachten, maar alles verliep goed en haar stedenbouwkundige vergunning was binnen.

Het opzetten van het kattenhotel ging niet zonder tegenslag

De leverancier van de units (waar Jessica het hotel in gaat uitbaten) liet op zich wachten en na veel geduld te hebben, heeft ze de samenwerking met hem stopgezet. Dit bleek de juiste keuze te zijn want na wat gesprekken binnen die wereld, kwam aan het licht dat de unit leverancier een oplichter was. Toen ze een nieuwe leverancier gevonden had, kwamen andere problemen naar boven. De inrit was te smal voor zijn vrachtwagen. Dit werd uiteindelijk verholpen met een kleine sterke kraan en een ander type vrachtwagen. Helaas kwam er weer een tegenslag

Er werden andere mogelijkheden zoals zelfbouwpakketten overwogen. Tot het verlossende telefoontje kwam. Er werd een andere vrachtwagen besteld met een langere arm en een kleine sterke kraan zal de units op de juiste plaats zetten.

Eind januari zullen de units geleverd worden. Dan moeten ze nog ingericht en afgewerkt worden, de verwachting is dat het kattenhotel rond de paasvakantie operationeel zou zijn.

Jessica besloot de opleiding vachtverzorging te gaan volgen

Door deze moeilijke opstart heeft Jessica alvast een kortlopende opleiding ‘vachtverzorging’ gevolgd en heeft ze haar berging ingericht als tijdelijke trimsalon. Zo kan ze toch al lekker aan de slag met haar passie.

Ze krijg regelmatig de opmerking: “dat heeft mijn kat nu nog nooit gedaan bij iemand!” Zo was ze laatst bij een collega met een Britse korthaar. Ze ging op 1 knie zitten en de kat kwam naar haar toe en ze mocht hem aaien. Hetzelfde bij een vriendin haar kat. En ook in de trimsalon overkomt het haar regelmatig. Een 17 jaar oude kat met lymfeklierkanker waarvan zijn rug helemaal in de klit zat. Liet het direct toe dat Jessica hem aaide, ze heeft hem zonder problemen kunnen kammen, ontklitten en scheren. Terwijl de kat zich door niemand liet aaien. l

Crazy cat ladies are out, happy cat ladies are in

Jessica zou het niet erg vinden om crazy cat lady genoemd te worden omdat zij dit namelijk niet als iets negatiefs ziet. Gewoon iemand die het goed voor heeft met haar katten. Alsof iedereen 100 katten heeft. Jessica vind de vooroordelen rondom kattenvrouwtjes wel jammer. Je mag naar haar mening toch gerust graag katten zien en er een paar hebben rondlopen thuis. Mensen die een paar honden hebben, worden toch ook niet crazy dog lady genoemd?

In het boek van ‘I love happy cats’ staat trouwens een mooie quote hierover: “Crazy cat ladies are out, happy cat ladies are in”

De liefde en interesse voor katten zat er al vroeg in

Als kind groeide Jessica al op met poezen thuis. Ze had een boekje over het materiaal wat je nodig hebt voor een kat, hoe je ze moet verzorgen, wat ze niet graag hebben etc. Dat boekje heeft z zo vaak gelezen dat ze het nu nog bijna van buiten kent nu haar dochter het poezen boek leest. De liefde voor katten heeft er altijd in gezeten.

De katten van Jessica

Jessica woont 10 jaar samen met haar vriend met wie ze een dochter (Lenne) heeft die in maart 5 jaar oud wordt. Het gezin wordt compleet gemaakt door 3 Europeese Kortharen.

Michelle is volledig zwart met een klein wit vlekje op haar borst.Kato heeft een bruin-zwart tijgermotiefje. Lily is wit-zwart, zwarte oortjes, witte pootjes, zwarte staart.

Michelle woont al 10 jaar bij haar, Kato 9 jaar en Lily vanaf augustus 2019. Michelle is een tenger, schuw katje. Maar ze komt zo graag op schoot liggen ’s avonds of vanaf het moment dat Jessica in de zetel gaat zitten.

Michelle heeft veel meegemaakt, toen Jessica haar uit het asiel haalde, zeiden ze dat ze waarschijnlijk ooit een nieuwe heup zou moeten. Want de bol van de kom was door een infectie weggevreten. Haar staart heeft een zware knik en in het uiteinde heeft ze geen gevoel. Kato staat een stuk steviger in haar schoenen, ze laat zich gelden. Maar ook zij is een grote knuffelkont.

Lily is vergelijkbaar met een ragdoll. Hoe Jessica haar dochter (bijna 5) met haar rondloopt en haar oppakt, dat is ongelofelijk. Ze houd erg van spelen. Ze zit ook graag op de tafel en als er iets op ligt, ligt het binnen de kortste keren op de grond. Ze luistert dan ook niet als Jessica haar van de tafel af stuurt.

Michelle is echt Jessica haar kat, dat merk je aan haar gedrag. Ze komt het liefst bij Jessica liggen. De dag dat Jessica naar het asiel ging om te kijken, kwam ze naar Jessica toe en had Jessica gelijk een smile tot achter haar oren. 

Kato begon ook onmiddellijk te spinnen toen Jessica haar in het Vogel-en Zoogdierencentrum in Zolder ging ophalen waar ze in de opvangbak gedropt was. Maar Kato is toch meer Glenn (Jessica’s vriend) zijn kat. Kato vraagt ’s morgens vooral veel aandacht bij hem. Het hele gezin was verkocht toen ze Lily zagen. Dat alle katten uit het asiel gehaald zijn en een gouden mandje bij Jessica thuis hebben gekregen maakt in haar ogen de band extra speciaal. 

Er is altijd leven in huis dankzij de katten, ze houden Jessica en haar gezin gezelschap. Jessica zou ze niet kunnen missen.

never have i ever cat edition jessica


this that template jessica