IAMS droogvoer is kattenproduct van het jaar 2020 en wij mochten het testen.

De tijd dat mijn kat Theodore kitten voeding at ligt al ver achter hem. Iedere levensfase van een kat vraagt om andere voeding. De energiebehoefte van een kitten is bijvoorbeeld 3 keer groter dan van een volwassen kat. Nu Theodore volwassen is heeft hij meer behoefte aan brokken waar omega 3 en 6 in zit. De brokken van AIMS bevatten omega 3 en 6, dit zorgt ervoor dat de vacht en huid gezond blijft. Het voer bevat ook de juiste hoeveelheid calorieën zodat je kat op een gezond gewicht blijft.

AIMS vitality past goed bij de levensfase van mijn kat

AIMS vitality sluit perfect aan bij de volwassenheidsfase van je kat. De antioxidanten met vitamine E dragen bij aan de ondersteuning van het immuunsysteem van je kat. De brokken bestaan uit een speciaal vezelmengsel waarin prebiotica zit voor een gezonde spijsvertering. Hoogwaardig dierlijk eiwit en essentiële mineralen helpen om de sterke spieren van je kat te behouden, zodat jouw kat kan blijven springen, klauteren en klimmen. De brokjes van AIMS hebben een dusdanige samenstelling dat ze bijdragen aan het verlagen van de pH waarde in de urine.

Hoe Theodore reageerde op de brokjes van AIMS.

Theodore is erg kieskeurig als het op voer aankomt. IAMS heeft ruim 70 jaar ervaring in het ontwikkelen van katten voeding dit was voor mij een geruststelling. Nadat Theodore had gesnuffeld aan de brokjes (die vermengd waren door zijn voer wat hij tot op heden at) begon hij eigenlijk direct met eten. Je hoort dat de brokjes krokant zijn als hij erop kauwt. Dit is voor mij een belangrijk punt bij kattenvoer. Stel je zou je kat alleen maar zacht voer te eten geven, dan zou dit niet goed zijn voor de gezondheid van zijn gebit. Het kauwen op krokante brokjes waar mineralen in zitten zorgt ervoor dat de tanden sterk en gezond blijven. Zodoende is droogvoer ook de basis voor jouw kat, het droogvoer kun je aanvullen met nat voer.

Geef je kat altijd de tijd om te wennen aan ander voer

Laat je jouw kat overgaan op ander kattenvoer? Doe dit dan nooit gelijk in een keer maar geef je kat de tijd om aan het nieuwe kattenvoer te wennen. De darmen van een kat zijn namelijk erg gevoelig. Je kat zou er dan ook last van kunnen hebben als je in een keer helemaal over zou gaan op ander kattenvoer. Om dit te voorkomen voeg je het nieuwe voer in fases toe.

Geef de eerste 4 dagen dan ook een kwart nieuw voer en driekwart van zijn oude voer. Gaat dit goed? Ga dan op dag 5 verder met de helft het nieuwe voer en de helft zijn oude voer. Heeft je kat hier ook nog geen last van? Vul dan ook op dag 6, 7 en 8 zijn voerbak voor de helft met het nieuwe voer en de andere helft met het oude voer.

Als je kat nog steeds geen klachten heeft kun je op dag 9 over gaan op driekwart van het nieuwe voer en dit ook op dag 10, 11 en 12 volhouden.

Verloopt ook dit vlekkeloos? Dan kun je met een gerust had op dag 13 je kat een hele portie van zijn nieuwe voer geven. Als het goed is dan is je kat nu helemaal gewend aan zijn andere voer en kan hij dit vanaf nu zonder problemen eten.

Na een aantal dagen begon Theodore zijn vacht al wat meer te glanzen. Ook zijn ontlasting werd na een aantal dagen gebruik van het voer iets compacter en leek iets minder te stinken.

Met een zak van AIMS kattenvoer doe je langer dan normaal

Op de verpakking van het voer staat vermeld hoeveel je kat, afhankelijk van zijn lichaamsgewicht nodig heeft. Wat me opviel is dat de grootte van de portie kleiner is dan wat ik normaal gaf. Theodore reageert hier goed op. Hij heeft voldoende en vraagt daarna niet nogmaals om eten. Met een zak voer kan ik langer doen dan dat ik normaal gesproken zou doen.

Waarom het belangrijk is dat jouw kat de juiste voeding krijgt

Het niet krijgen van de juiste voeding kan vervelende problemen opleveren zo kan je kat er kale plekken van krijgen. Maar ook kunnen er andere gezondheidsklachten optreden als jouw kat niet de juiste voeding krijgt.

Eindelijk is hoogwaardig kattenvoer ook in de supermarkt verkrijgbaar

AIMS vitality droogvoer is door consumenten uitgeroepen tot product van het jaar 2020. Het fijne is dat het hoogwaardige kattenvoer van AIMS tegenwoordig niet alleen meer in de dierenspeciaalzaak te krijgen is maar ook in veel supermarkten ligt. (Handig dat je dus voor zulk kwalitatief hoogwaardig voer niet speciaal meer om hoeft te rijden naar een dierenspeciaalzaak, maar je deze direct mee kunt nemen als je boodschappen doet). Of bestel AIMS kattenvoer gewoon online! Scheelt helemaal veel sjouwen.

Dit artikel is in samenwerking met AIMS