Hoe verwijder je kattenpis geur?

kattenpis verwijderen tips catmom.nl

De geur van de urine van katten ruikt erg sterk. Wanneer je kat op een plek plast wil je deze geur zo snel mogelijk verwijderen. (Onderstaand stappenplan kun je ook gebruiken wanneer je de sproeiplekken van je kat wilt verwijderen). 

Keukenrol voor de eerste hulp bij een katten urine vlek

Wanneer de urine nog niet is opgedroogd dep dan met keukenrol of een doek (bijvoorbeeld een oude handdoek die je daarna weg kunt gooien) de urine op, verwijder op deze manier zoveel mogelijk van de urine.

Biotex is je beste vriend om nare kattenpis geurtjes te verwijderen

Gebruik geen azijn of chloor of een te sterk ruikend schoonmaakmiddel, je kat zal alleen maar de neiging hebben om hier op een later tijdstip nog een keer zijn geur overheen te zetten. Het spoort je kat alleen maar aan om nog een keer te plassen.

Gebruik in plaats daarvan biotex of soda. Biotex vreet de geur echt op. Soms verdwijnt de nare lucht zelfs helemaal. Tip: test eerst een klein stukje van het te reinigen oppervlakte voordat je aan de slag gaat.

Strooi biotex op de plasvlek, geef het goed de tijd om in te trekken. Minimaal een dag maar soms kan het helpen om dit enkele dagen te laten intrekken. Soms is dit al voldoende.

Mocht de geur nog niet helemaal verdwenen zijn gebruik dan een heel neutraal ruikend schoonmaakmiddel zonder ammoniak en maak met een vochtige doek het oppervlak schoon. 

Gebruik schoonmaakzout om de laatste nare katten urine luchtjes te verwijderen

Dep het vervolgens droog (niet helemaal droog) strooi er schoonmaakzout (zuiveringszout) op en boen het oppervlak schoon, gebruik hier eventueel een oude tandenborstel voor zodat je het zout goed in de vlek kan wrijven. Laat daarna de plek aan de lucht drogen. Als de plek helemaal opgedroogd is kun je met de stofzuiger het overtollige zout verwijderen.  

Kattenurine vlek uit kleding verwijderen

Zit er een katten urine vlek in je kleding? Laat je kledingstuk dan in een sopje met biotex weken. Daarna kun je het kledingstuk in de was gooien. 

Benieuwd hoe het komt dat jouw kat sproeit of plast in huis? (En hoe je dit kunt voorkomen?)