Hoe plant je bamboo op je Animal Crossing eiland? Zo krijg jij bamboo scheuten

Met een Nook Miles bon kun je naar een ander eiland gaan. Een van de eilanden waar je terecht kunt komen is bamboo island. Je herkent het eiland vanzelf aan de bamboe die er staat. Je kunt tegen de bomen slaan met je bijl dan valt er bamboo uit die je mee kunt nemen. Deze stukken bamboo kun je gebruiken bij doe het zelf plannen om meubels etc te maken. 

Hoe plant je bamboo op je eigen Animal Crossing eiland?

De bamboo die je met de bijl uit je boom slaat kun je niet gebruiken om te planten. Daarvoor heb je bamboo scheuten nodig. Naast de bamboo die je op bamboo eiland ziet zie je een plek op de grond (dezelfde als die je ziet voordat je een fossiel opgraaft). Deze keer zul je geen fossiel opgraven maar een bamboo scheut. Je zult er een stuk of 5 op kunnen graven op bamboo eiland. Bewaar deze in je zak en neem ze mee terug naar je eigen eiland. Zoek op je eigen eiland een mooi plekje uit waar je de bamboo wil planten. Graaf met je schep een gat. Je kunt nu een bamboo scheut in de het gat planten.

Vind voor alle 5 je scheuten een mooi plekje. Na 3 dagen zullen je bamboo planten volgroeid zijn. 

Een hele bamboo plant uitgraven.

Eet je van tevoren een kokosnoot? Dan kun je ook met je schep een hele bamboo plant uitgraven op bamboo island.  Deze kun je in je zak bewaren en weer planten op je eigen eiland zodra je terug bent en er een mooi plekje voor hebt uitgezocht.

Jonge bamboo haal je ook uit je eigen bamboo planten.

In tegenstelling tot de normale bomen op je eiland, kun je ook met je bijl tegen de bamboo slaan als deze nog aan het groeien is. Je krijgt er dan jonge bamboo uit. Deze jonge bamboo kan je gebruiken voor sommige doe het zelf plannen (zo kun je een rugzakje maken van jonge bamboo). Is de boom volgroeid? Ook dan kun je er met je bijl bamboo uit halen, deze bamboo kun je ook gebruiken in je doe het zelf plannen. 

Bamboo op het eiland van een vriend.

Je kunt natuurlijk ook bamboo planten of blokken van een vriend krijgen. Ga je naar het eiland van een vriend? Dan kun je op bovenstaande manieren aan bamboo komen. Maak altijd wel even afspraken over wat je wel of niet mee mag nemen. 

Bamboo scheuten opeten

De bamboo scheuten kun je ook opeten. (Net als fruit). Hou er wel rekening mee dat je niet weet wanneer je weer op bamboo island komt en het handiger is om ze te planten dan op te eten.

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending