Hoe maak je zelf een eigen unieke Instagram locatie aan?

Boven je Instagram foto kun je een locatie toevoegen. Je kunt zelfs je eigen unieke locatie aanmaken! 

Superleuk als je bijvoorbeeld in Bali bent om dan boven je foto aan te geven dat je bij het monkey forest in Ubud, Bali bent. Zo’n bekende (toeristische) plek zal ongetwijfeld een locatievermelding op Instagram hebben die je ook direct kunt gebruiken.

Maar wil je jouw locatie thuis of jouw blog locatie of een feestje of evenement taggen dan kan het goed voorkomen dat die locatie helemaal nog niet herkend wordt door Instagram. En je deze locatie om deze reden ook niet kunt taggen. Geen nood, je kunt zelf heel eenvoudig een locatie aanmaken.

Hoe maak je zelf een eigen unieke Instagram locatie aan?


Pick your own name

Het leuke is dat je zelf kunt kiezen welke naam je jouw locatie geeft. Zo kun je bijvoorbeeld de locatie dezelfde naam als jouw blog geven zodat mensen ook jouw blog later makkelijker terug kunnen vinden (wees consistent in je naamgeving, ook op social media).

Een Instagram locatie maak je aan via Facebook

Instagram is natuurlijk van Facebook, een locatie kun je dan ook aanmaken binnen Facebook. Login op de Facebook app. Klik in de rechterbovenhoek op de 3 lijntjes. Scroll naar instellingen privacy. Vervolgens klik je op instellingen. HIer kun je de keuze maken of Facebook altijd toegang mag tot je locatie of alleen tijdens gebruik van de Facebook app.

Ga nu weer terug naar de startpagina van Facebook. Wanneer je wil posten zie je Inchecken. Voer nu de naam van jouw nieuwe locatie in. Als deze locatie nog niet bestaat verschijnt er een blauw plusje met daarachter de tekst, nieuwe plaats toevoegen. 

Klik hierop en je nieuwe plaats is toegevoegd! Geef Facebook wel even de tijd om je locatie goed te keuren en te verwerken. (Het kan dus zijn dat je locatie niet direct zichtbaar is, probeer het na 24 uur nog eens, grote kans dat jouw locatie dan al verwerkt is. De ene keer is je locatie bijna direct zichtbaar, de andere keer gaan er enkele dagen overheen).

Tijd om jouw eigen unieke locatie te gaan taggen op Instagram

Wanneer je nu de Instagram app opent en een locatie toevoegt boven je post dan voer je de naam van de zojuist gemaakte locatie in. Deze wordt als het goed is nu gevonden en vanaf nu kun je deze locatie taggen. Jouw nieuwe locatie is vanaf nu voor iedereen beschikbaar om te taggen!