Hoe maak ik mooie foto’s van mijn kat?

de beste tips om mooie fotos van jouw huisdier te maken catmom.nl

De mooiste foto’s maak je met een camera. Echter zijn tegenwoordig de camera’s op smartphones ook al zo goed dat je ook met je telefoon prachtige foto’s van je kat kunt maken.

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Met natuurlijk licht maak je de mooiste foto’s, ook als je binnen bent zorg dan dat er voldoende daglicht door de ramen naar binnen schijnt. De kleur van de ogen en vacht van je kat komen nog natuurlijker en beter tot zijn recht.

Korte sluitertijd om je kat in actie vast te leggen

Door gebruik te maken van een korte sluitertijd of burst modus van je smartphone camera kun je de leukste gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen van je kat vastleggen. 

Leg je kat op een natuurlijke manier vast

Het is echt niet nodig dat je probeert om je kat te laten poseren, een kat hoeft niet stil te zitten om een mooie foto te maken. Laat je verrassen door de mooie foto’s die je maakt als jouw kat gewoon zijn gang gaat en volop in actie is. Speelt jouw kat graag in de tuin, maak foto’s als hij lekker door de tuin banjert. Ligt jouw kat prinsheerlijk op de vensterbank te slapen ook dan kun je prima foto’s van hem maken. Laat je kat zijn gang gaan en probeer hem niet iets te laten doen wat hij normaal ook niet doet. Leg het karakter van je kat vast, dit maakt jouw kat uniek.

Houd snoepjes bij de hand tijdens het maken van foto’s

Wil je toch graag dat je kat even in een andere richting kijkt dan kan een snoepje helpen. Beloon je kat na afloop voor al het meowdelen.

Meerdere huisdieren tegelijk fotograferen

Heb je meerdere huisdieren en kunnen deze het goed met elkaar vinden? Interactie tussen verschillende huisdieren levert vaak de mooiste plaatjes op. 

Speel met verschillende hoeken

Meestal zijn de foto’s die je van onderen af aan maakt het mooist, je kat lijkt iets groter en komt mooi tot zijn recht, Maar ook vanaf een andere hoek kun je verrassend mooie foto’s maken, speel  hiermee.

Ook interessant: waarom jij jezelf absoluut niet schuldig hoeft te voelen over het feit dat jij veel tijd besteed aan het kijken van kattenfilmpjes.