Hoe krijg je een blauw vinkje achter jouw Instagram account. Laat jouw Instagram account verifiëren door Instagram.

Bekende personen met miljoenen volgers hebben vaak een blauw vinkje achter hun Instagram account. Dit blauwe vinkje bevestigd dat het account geverifieerd is. Dit om te voorkomen dat anderen zich bijvoorbeeld voordoen als een celebrity.

Maar ook grote merken hebben vaak het officiële account laten verifiëren. Een blauw vinkje achter je Instagram naam verhoogt de betrouwbaarheid van jouw account. Ook kun je jezelf hiermee dus onderscheiden. 

Hoe krijg je een blauw vinkje achter jouw Instagram account. Laat jouw Instagram account verifiëren door Instagram.


Wil jij jouw instagram account laten verifiëren? De verificatie aanvraag kun je zelf indienen bij Instagram.

Als je Instagram opent ga je naar instellingen, vervolgens klik je op account. Als je dan door scrolt zie je verificatie aanvragen staan. Klik op verificatie aanvragen. Nu kun je jouw gegevens invullen. Afhankelijk van jouw account zal er ook om aanvullende informatie gevraagd worden. Ben je een bekend persoon? Dan zal er om een ID bewijs gevraagd worden.Heb je een blog of bedrijf dan kun je officiële bedrijfsdocumenten zoals belastingaangifte of een artikel van oprichting toevoegen. Wanneer je de aanvraag indient zal deze beoordeeld worden door Instagram. Instagram bepaalt onder andere op basis van jouw aantal volgers en engagement met je volgers 

Maar er zijn ook een aantal vereisten waaraan jouw account moet voldoen om een blauw vinkje te krijgen.

En gelukkig kun je zorgen dat een aantal dingen op orde zijn voordat je het verzoek indient:

Het Instagram account moet een echt bedrijf of persoon vertegenwoordigen

Je account moet volledig ingevuld zijn (profielfoto, minimaal een post)

Dus ook jouw bio moet compleet zijn

Het account mag niet privé zijn maar moet openbaar staan

Word jouw Instagram account niet geverifieerd? 

Grote kans dat je account nu nog niet geverifieerd wordt maar dat jouw account hier in de toekomst wel voor in aanmerking komt. Blijf doorgaan met het opbouwen van jouw volgers en de relatie met je volgers. Je kunt altijd op een later tijdstip (na minimaal 20 dagen)  nogmaals een verificatie verzoek indienen.