Hoe komt het dat ik geblokkeerd ben op Instagram en geen foto’s meer kan liken? Zo los je het op!

Waarschijnlijk heb je zojuist in de Instagram app de melding gekregen: Deze actie is geblokkeerd. Probeer het later nog eens. We blokkeren bepaalde inhoud en acties om onze community te beschermen. Laat het ons weten als je denkt dat we een fout gemaakt hebben.

Je hebt hierbij de mogelijkheid om het probleem te rapporteren, dit kun je ook doen (maar doe dit maar 1 keer en wacht dan even af).

Hoe kun je voorkomen dat je geblokkeerd wordt op Instagram?

Het algoritme van Instagram probeert robots die automatisch foto’s liken en accounts automatisch volgen op te sporen. Like jij dus (handmatig) meer dan 150 foto’s per uur dan wordt je tijdelijk geblokkeerd in het liken van foto’s. Je kunt andere acties zoals volgen van accounts dan nog wel uitvoeren. Heb je teveel accounts te snel achter elkaar gevolgd? Dan kun je ook tijdelijk geblokkeerd worden en kun je geen accounts meer volgen. Ook bij te snel achter elkaar reageren op posts kun je beperkt worden in het aantal reacties.

Om dus niet tijdelijk geblokkeerd te worden is het belangrijk dat je niet teveel dezelfde acties in een korte periode uitvoert. Hiermee voorkom je dat jouw gedrag als niet menselijk (robot-achtig) gezien wordt. En hiermee voorkom je de tijdelijke Instagram blokkade. 

Hoe lang blijf je geblokkeerd op Instagram?

In de meeste gevallen zal de actie die geblokkeerd is, bijvoorbeeld het liken van foto’s 48 uur duren. Vooral als dit een van de eerste keren is dat dit voorkomt. Blijf je ondanks de blokkeringen toch meer dan 150 foto’s per uur liken dan kun je verwachten dat je langere periode geblokkeerd wordt. Dit kan oplopen van enkele dagen tot zelfs enkele weken.

Kan instagram mijn account verwijderen?

Wanneer je jezelf langere periode niet aan de regels gehouden hebt kan het zelfs gebeuren dat Instagram besluit om je account te verwijderen. In sommige gevallen gaat hier een melding aan vooraf waarbij je de mogelijkheid krijgt tot het opnieuw instellen van je wachtwoord. Maar het is ook voorgekomen dat Instagram zonder waarschuwing accounts definitief heeft verwijderd.