Hoe kies je de juiste maat kattenmand?

De mooie manden van Sunny Baskets die wij in onze collectie hebben zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Dit is niet zonder reden, katten zijn er in verschillende groottes. Dit is vooral rasafhankelijk. Sommige kattenrassen zoals een Maine Coone staan erom bekend dat ze erg groot kunnen worden. Logischerwijs zal een grotere kat een wat grotere mand prettig vinden. Een mand moet echter ook niet te groot zijn, katten houden ervan als ze een beetje beschut zitten. Dit geeft ze een veilig gevoel. Hierbij de richtlijnen voor de manden van Sunny Basket

Maat S

Doorsnede 32 – 34 centimeter, hoogte 12 centimeter
De maat S is uitermate geschikt voor kittens en wat kleinere katten.

@iamginthecat

Maat M

Doorsnede 36 tot 38 centimeter, hoogte 12 centimeter

De Medium maat kattenmand is net een slagje kleiner dan de Small. Dit maakt hem uitermate geschikt voor fijngebouwde tot gemiddelde volwassen katten die het fijn vinden om opgerold in een kattenmandje te liggen. (Op de foto zie je Sunny van Sunny baskets, zij is een fijn gebouwde Britse Korthaar).

@sunnybaskets

Maat L

Doorsnede 43 tot 45 centimeter, hoogte 12 centimeter
Is jouw kat wat steviger? Zoals een volwassen stevige Britse korthaar? Dan kun je het beste gaan voor de maat Large.

@belgianbrits

Maat XL

Doorsnede 52 tot 54 centimeter, hoogte 12 centimeter
Deze grote maat is perfect voor de grotere kattenrassen zoals een Maine Coone.

Ovaal

Lengte 60 centimeter, breedte 30 centimeter, Hoogte 12 centimeter
Ligt jouw kat graag languit? Dan is deze mand geschikt voor jouw kat (ongeacht zijn grootte). Ook de grote katten kunnen hier lekker languit in liggen. Qua maatvoering is hij vergelijkbaar met maat L. Het voordeel van deze ovalen mand is dat hij ook perfect op de vensterbank past, leuk als je kat graag naar buiten kijkt.

Shop jouw favoriete kattenmand

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending