Hoe kan ik gebruik maken van de Instagram swipe up functie in mijn Instagram stories?

Je ziet het regelmatig in je Instagram stories voorbij komen, de swipe up functie die linkt naar een website. Super handig om personen die jouw Instagram story kijken direct naar je website te leiden. Waar ze direct jouw dienst of product kunnen bekijken, op je website kun je namelijk nog overzichtelijker informatie geven over jouw product of dienst. En het grote voordeel is natuurlijk dat ze ook direct een aankoop kunnen doen of contact met je op kunnen nemen om gebruik te gaan maken van jouw dienst. 

Hoe kan ik gebruik maken van de Instagram swipe up functie in mijn Instagram stories?


Kun je de swipe up functie binnen Instagram stories niet vinden?

Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met jouw volgersaantal. De swipe up functie is namelijk pas in je stories beschikbaar op het moment dat jouw Instagram account meer dan 10k volgers heeft. Echter is het mogelijk om de swipe up functie ook te gebruiken als je minder dan 10k volgers hebt. Het nadeel is dan wel dat je ervoor moet betalen. Wanneer je namelijk gebruik maakt van adverteren op Instagram (in te stellen via Facebook Business Manager). Wanneer je adverteert kun je namelijk ongeacht je aantal volgers gebruik maken van de swipe up functie.

Hoe gebruik je de swipe up functie van instagram stories?

  • Maak een story
  • Klik bovenin op het paperclipje, je krijgt nu de mogelijkheid om een weblink toe te voegen, druk op het plusje en voeg de URL van de link toe 
  • Je kunt nu eventueel ook een zakelijke partner taggen en deze toestaan om jouw story ook te promoten (afhankelijk van samenwerkingsafspraken die je hebt met een bedrijf kun je hier wel of niet voor kiezen).
  • Nu verschijnt er op je scherm: call to action added. Yasss je link werkt! Wil je jouw link testen? Dit kan via preview link

Je hebt geen 10k volgers maar wilt wel graag gebruik maken van links naar jouw eigen blog?

Nodig mensen via je stories uit om jou een DM te sturen voor meer info. Via een DM kun je namelijk wel direct een link naar jouw website sturen. En mochten er nog vragen zijn kun je die direct via een DM beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook een poll maken en vragen of mensen meer info willen, stuur je volgers die op ja ik wil meer info stemmen een DM met een link met meer info. Een open vraag stellen werkt ook goed. Polls en vragen kun je ook via het paperclipje direct invoegen in je stories.