Hoe je meer links naar jouw website of blog aan jouw Instagram profiel kunt toevoegen. En waarom je hiervoor beter geen gebruik kunt maken van Linktree.

Verwijzen naar jouw blog via de link in bio trekt meer traffic naar jouw website.

Het is super waardevol om in je post te verwijzen naar je link in je Instagram biografie, zodat personen vanuit je link in bio direct een aankoop kunnen doen in je webshop. Of dat ze direct een blog kunnen lezen waar jij een post over hebt geplaatst op Instagram waarbij je verwijst naar het blogbericht via de link in bio.

De link in bio biedt maar ruimte voor 1 link naar je website.

Wanneer je dus gisteren een post plaatste waarbij je verwees naar de link in bio naar een blogbericht. En vandaag verwijst naar je link in bio naar een artikel in je webshop. De personen die je post zien met het blogbericht zullen via de link in je bio niet meer uit komen bij het blogbericht maar bij je webshop. Zou het niet ideaal zijn als je meerdere links in je bio toe kunt voegen? Dit kan een link in bio toe te voegen die leidt naar een overzichtspagina met verschillende links. Veel instagram gebruikers maken hiervoor gebruik van Linktree. Linktree bied ruimte om verschillende links te plaatsen waar bezoekers op kunnen doorklikken. Heel overzichtelijk en jij kunt meerdere links kwijt.Het nadeel is dat je bezoekers nog steeds niet direct op je website hebt maar ze komen weer op een third party platform (in dit geval Linktree) uit. Daardoor mis je ook weer waardevolle Analytics data over wat deze bezoekers op jouw website zouden doen en waar ze heen zouden navigeren. Linktree is gratis maar wil je de layout meer aanpassen naar jouw eigen stijl dan wordt het opeens een betaalde dienst. En voor zoiets simpels betalen is zonde.

Meerdere links in bio zonder gebruik te maken van Linktree

Daarom is het aan te raden om een eigen ‘Linktree’ pagina op jouw eigen website aan te maken. Maak binnen jouw website een pagina aan met links die je normaal in Linktree zou plaatsen. Op deze pagina kun je relevante links naar overige delen van jouw website plaatsen. Zo hebben jouw instagram volgers altijd een duidelijk overzicht van links wanneer ze op jouw link in bio klikken. Je kunt deze pagina ook persoonlijker inrichten en een toelichting geven bij je links (naar artikelen, je webshop, kortingsacties e.d.). Daarnaast kun je deze eigen pagina natuurlijk helemaal aanpassen naar de stijl van jouw website. Als je een eigen website hebt is het dus helemaal niet nodig om Linktree te gebruiken. 

Heb je meer dan 10k volgers dan kun je in je Instagram stories ook altijd gebruik maken van de swipe up functie waarbij je jouw Insta story kijker direct naar jouw blog brengt. Lees alles over de Insta swipe up functie