Hoe deel ik mijn Pinterest borden in? Maak gebruik van de categorieën op je blog.

Maak voor je Pinterest borden gebruik van de structuur op je blog.

Je wilt jouw zakelijk Pinterest account het liefst natuurlijk zo overzichtelijk mogelijk houden. Gelukkig is dit vrij simpel. Jouw blog is namelijk als het goed is ook al opgedeeld in categorieën. Houd in eerste instantie deze categorieën ook aan als structuur voor jouw pinterest borden. Pinterest heeft de neiging om je een suggestie te doen voor een nieuw bord. Negeer deze en houd je eigen website structuur aan. Dit is niet alleen heel overzichtelijk maar ook handig voor bezoekers die vanuit Pinterest op jouw blog komen. Zij zullen in jouw blog categorie mogelijk nog meer content zien die aansluit bij hun interesses. De kans dat zij nog een ander artikel lezen en meer tijd doorbrengen op jouw blog wordt hierdoor vergroot.

Houd voor je Pinterest boren vast aan je eigen taal.

Vaak hebben mensen de neiging om borden Engelse benamingen te geven. Maar wanneer jouw blog in het Nederlands geschreven is, dan is jouw doelgroep Nederlands. Maak dus ook gebruik van Nederlandse namen voor de benamingen van jouw blog. Houd je jouw website categorieën aan dan sluiten je zoekwoorden direct goed aan bij je doelgroep. DIt verhoogt de zichtbaarheid van jouw borden binnen Pinterest. Geef ook een duidelijke omschrijving van het bord waarin je gebruik maakt van relevante zoektermen.

Mensen kunnen jouw Pinterest borden die voor hen Interessant zijn

Een bezoeker kan fan zijn van jouw bord met inspirerende quotes maar totaal geen interesse hebben in een ander bord. Het mooie is dat die persoon dan het bord wat zij interessant vindt kan volgen. Het voordeel van een bord in een bepaalde categorie is dus dat het de relevantie van zo’n bord verhoogt en de kans dus groter is dat een persoon een specifiek bord gaat volgen.