Gaat Instagram het aantal likes op een foto of video verbergen?

Instagram is in een aantal landen aan het testen met het verbergen van het aantal likes bij een post. Het is niet zo dat je dan een foto niet meer kunt liken. Je kunt nog steeds een foto liken en het account waarvan je de foto liked ontvangt ook nog steeds de melding dat de foto door jou geliked is. Sterker nog het aantal likes wat de post gekregen heeft is voor het account zelf nog wel inzichtelijk. Deze ‘prive’ likes kunnen bekeken worden door erop te klikken door het account die de post geplaatst heeft.  Echter word het aantal likes niet meer weergegeven onder de foto van het account en zal ik je tijdlijn het aantal likes van het account ook niet meer te zien zijn.Ook al zien jouw volgers geen likes meer, jij kunt zelf dus nog wel zien hoeveel likes jouw post gehad heeft.

Gaat Instagram het aantal likes op een foto of video verbergen?


In welke landen gaat Instagram het aantal likes op een foto verbergen?

Voorlopig zit Instagram nog in de testfase van het verbergen van het aantal likes op een post. Het testen van het niet tonen van likes begon in Canada. Daarna is Instagram hiermee ook gaan testen in Japan, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Italië, Brazilië en recentelijk ook in de US. De kans is dus groot dat de test ook voort zal zetten naar Nederland en je binnenkort dus posts voorbij ziet komen die je wel kunt liken, maar waarvan je het aantal likes niet kunt zien.

In deze landen werden accounts automatisch aan de testgroep toegevoegd. Accounts konden zich niet aan of afmelden voor de test. In Canada is na een testperiode van 3 maanden de hidden like functie bijna over alle Canadese Instagram accounts uitgerold. Nog maar enkele accounts in Canada 

Waarom is Instagram aan het testen met het verbergen van het aantal likes op een foto?

Instagram geeft aan dat ze hopen door het aantal likes op een foto te verbergen zal bijdragen aan het veiliger maken van Instagram. Vooral voor generatie Z. Instagram hoopt door het verbergen van likes de druk om ‘te presteren’ op Instagram te verminderen en hierdoor Instagram een veiligere plek te maken.