Dingen waar (de meeste) katten een hekel aan hebben

8 dingen waar de meeste katten een hekel aan hebben

Als catmom wil jij natuurlijk dat jouw kat het gelukkigste beestje op aarde is. Daarom een aantal zaken waar jouw kat niet vrolijk van wordt op een rijtje gezet. Deze dingen kunnen namelijk stress opleveren voor je kat.

Dingen waar (de meeste) katten een hekel aan hebben

Een kattenbak die niet schoon is. Is de kattenbak niet schoon? Grote kans dat je kat een ander plekje uitkiest om zijn behoefte te doen. Houd je de kattenbak niet schoon? Sta er dan niet raar van te kijken als jouw kat zijn behoefte onder de bank of op je bed doet En dit kun je hem eigenlijk niet kwalijk nemen.  

Een autoritje

Enkele katten zullen dit wel leuk vinden. Maar vaak staat het reismandje en het autoritje gelijk aan een dierenarts bezoekje of een ‘vakantie’ in het kattenhotel. Niet de leukste dingen. Ook het opgesloten zitten in het mandje vinden de meeste katten niet prettig.  

Een bad

Doe je kat alleen in bad als het echt nodig is. Kattten staan erom bekend dat ze zichzelf goed schoon kunnen houden. De meeste katten zijn er geen fan van om in bad gedaan te worden. Tips om je kat een bad te geven.

Nagels knippen

Waar een manicure voor ons als catmoms iets is waar we erg naar uit kijken is een pawdicure voor je kat dit zeker niet. Je kunt wel zorgen dat je kat gewend raakt aan het knippen van de nageltjes en het minder erg vindt. 

Harde geluiden

Vuurwerk, een huilende baby. Harde geluiden vinden de meeste katten onprettig, ze kunnen er ook erg van schrikken      

Als hij je niet overal kan volgen

Privacy ken je niet meer als je een kat hebt. Doe je de deur dicht om even naar de WC te gaan? Grote kans dat je kat niet stopt met miauwen tot jij de deur geopend hebt en hij bij je kan zijn.  

Een halsband (met belletje)

Van een halsband alleen zijn de meeste katten al geen fan. Hangt er ook nog een kattenbelletje aan het halsbandje dan is je kat er helemaal niet blij mee. Stel je voor dat je zelf de hele dag een belletje zou horen, niet echt fijn. Misschien is een belletje lief voor de vogels, niet zo lief voor jouw kat.  

Andere katten in hun territorium

Een onbekende kat op zijn territorium? Daar is je kat niet blij mee, het is voor hem een indringer.  

Drinken naast het eten

Een kat vind het niet fijn wanneer zijn drinkbakje naast het etensbakje staat. Dit is vanuit zijn instinct, bacteriën van zijn ‘prooi’ kunnen zijn drinkwater besmetten.  Dit kan ook een reden zijn waarom je kat niet veel drinkt.   Dit waren enkele dingen waar je kat een hekel aan heeft, grote kans dat jij geen ding op kan noemen waar jij een hekel aan hebt met betrekking tot je kat, katten maken je namelijk erg gelukkig.