Deze catmom redde haar kat uit de wasmachine

Het wordt steeds kouder buiten en katten zoeken warme plekjes op om te chillen. Als je net klaar bent met de was en de volgende was in de machine stopt dan is de wasmachine nog een beetje warm. Zachte kleding in de warme wasmachine ziet er voor je kat uit als een heerlijk plekje om te slapen. Wees dus altijd extra alert als je een tweede lading was in de nog warme machine stopt dat je kat niet stiekem in de wasmachine kruipt. (Dit kan trouwens altijd gebeuren, ook in de zomer). Helaas zijn er al teveel catmoms die op deze manier hun kat verloren zijn. Check dus altijd goed of je kat niet in de wasmachine zit voordat je hem aanzet.

Een maand geleden redde de catmom van Bertie hem uit de wasmachine

Ze beseft zichzelf dat ze erg veel geluk gehad heeft en ze wil anderen waarschuwen.

Eigenlijk checkt ze altijd de wasmachine voordat ze deze aanzet. Maar deze keer was Bertie in de wasmachine gekropen zonder dat ze het door had. Binnen 15 tot 20 seconden nadat ze de wasmachine aanzette realiseerde zij zich dat haar kat in de wasmachine zat. Ze raakte in paniek en kreeg de wasmachine niet direct open (de meeste wasmachines hebben een automatische blokkade die ervoor zorgt dat je een wasmachine niet gelijk kan openen. Ook al was ze in paniek ze kreeg het toch voor elkaar om een hamr en patato peel te pakken en het glas van de wasmachine open te breken. Zij en Bertie waren in shock. Ze verwondde haar handen aan het bebroken glas toen ze haar kat redde.

Haar aardige buurman kwam haar helpen (ze woont alleen in haar appartement). Hij verzorgde haar wonden, ruimde het glas op en nam kruiken gevuld met heet water mee. Toen ze Bertie gered had uit de wasmachine was hij doorweekt en trillerig. Ze rolden Bertie in de handdoek als een baby en lieten hem tussen de kruiken opwarmen. Ze lette de hele nacht op hem. In de ochtend nam ze Bertie mee naar de dierenarts voor een check. Op de rontgenfoto was wonder boven wonder niets te zien. Bertie heeft een anti biotica kuurtje gekregen waar hij goed op reageerde. Hij was al snel weer de oude. Nu, een maandje later gaat het nog steeds goed met hem en zijn catmom.

Ze wil mensen vragen om altijd driedubbel te checken waar je kat is voordat je de wasmachine of droger aanzet.

Dankjewel catmom van bertie.puss dat je jouw verhaal met ons iwlde delen. We zijn blij dat het goed gat met jou en Bertie en wensen jullie alle liefde, geluk en gezondheid voor de toekomst. Wil je weten hoe het nu met Bertie gaat? Je kunt hem volgen op Instagram. @bertie.puss