De leukste AliExpress katten speeltjes review

Eerlijk is eerlijk, Theodore heeft veel speeltjes. Beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen. En soms is het dan heel fijn om kattenspeeltjes on a budget te kopen. Overweeg je om speeltjes voor je kat te bestellen bij AliExpress? Mogelijk helpt mijn ervaring je op weg.

Verwacht geen top kwaliteit als je bij AliExpress besteld, maar daar is de goedkope prijs dan ook naar. Onderstaande speeltjes worden op AliExpress door diverse partijen aangeboden. Filter de beoordeling altijd even op 4+ sterren en lees de reviews, zijn er veel bestellingen en positieve reviews dan kan de kwaliteit eigenlijk nog best wel mee vallen en kan je kat zelfs nog lang plezier hebben van deze goedkope speeltjes.

De catnipfish

Waarschijnlijk heb je ooit wel een filmpje voorbij zien komen waarbij een kat met zijn achterpootjes tegen een enorme pluchen vis aan trappelt. Er zit een ritsje in de vis waardoor je zelf kunt kiezen of/ hoeveel catnip je in de vis wilt doen. De vissen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten van tonijn tot karper. Ik heb er voor Theodore bijna een jaar geleden 3 besteld en ze zijn nog alle 3 heel. Terwijl hij er al heel wat mee heeft rondgelopen in zijn bek en tegenaan heeft getrappeld.

ali express vis fish catmom.nl theodore cat
ali express vis fish catmom.nl theodore cat

Speelbal toren

Erg leuk om je kitten mee te laten spelen is de toren die uit verschillende lagen bestaat en waar balletjes in zitten. Je kat kan zichzelf hier goed mee vermaken. De toren is niet heel groot en is vooral leuk voor een kitten. Theodore heeft er als kitten uren mee gespeeld. Tegenwoordig speelt hij er nog wel eens mee maar eigenlijk is de toren nu wat aan de kleine kant voor hem (hij kan er wel prima mee spelen als hij ligt en zijn poot uit steekt). Ook deze toren is na ongeveer een jaar nog steeds heel.

nlcatmom ali express speelgoed goedkoop kattenspeelgoed
nlcatmom kattenspeelgoed ali express theodorecat

Speelgoed nemo vis voor in het water

Een bewegend nepvisje in een bak water, gegarandeerd een succes. Ik had er eentje besteld om te proberen, later heb ik er nog een paar besteld omdat de batterij na een tijdje gewoon leeg is. (Afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt natuurlijk). De visjes zijn er in allerlei uitvoeringen, de bekende Nemo en Dori. Hier betaal je ongeveer 2 euro per stuk voor maar gewone clownfishes en andere vissen kosten ongeveer 80 cent per stuk.

Hummingbird

Theodore was ook groot fan van de hummingbird die met een draad bevestigd was aan een bloem. De hummingbird draaide rondjes en het leek alsof hij ‘vloog’. Dit speeltje is ook verkrijgbaar in een vlinder in plaats van hummingbird uitvoering. De hummingbird had een scherpe snavel, deze vond ik zelf iets te scherp en ik heb zelf met een mesje het scherpe puntje verwijderd. Theodore was zo enthousiast dat hij binnen 2 dagen de vleugels eraf had getrokken en de draad was zo krom dat het speeltje niet meer werkte. Alhoewel Theodore het erg leuk vond zou ik deze niet opnieuw kopen omdat het zonde is dat deze zo snel stuk gaat.

Niet alle speeltjes zijn te vinden in de categorie kattenspeelgoed

Neem eens een kijkje op de Homepage Aliexpress NL niet alle speeltjes die ik voor Theodore gehaald heb staan in de categorie kattenspeelgoed. De nemo vis voor in het water bijvoorbeeld kun je vinden in de categorie kinderspeelgoed.