De katten van Latoya helpen haar dochtertje met ADHD om meer tot rust te komen

Latoya wordt weleens kattenvrouwtje genoemd. Vooral als ze weer eens aan komt met foto’s van haar katten. Ze probeert het altijd maar naast haar neer te leggen omdat ze merkt dat er veel mensen zijn die een negatief beeld hebben van katten. Ze probeert deze mening wel te ontkrachten maar vaak zonder succes. Vandaar dat ze ook afgelopen april is gestart met een eigen Instagram account voor Jason en Olivia. Zodat ze alle foto’s kan laten zien aan  mensen die de liefde voor katten delen.

Jason en olivia


Ze merkt dat het crazy cat lady vaak als een stoffig imago wordt weg gezet, een vrouw eenzaam met haar vele katten.

Terwijl bijvoorbeeld de term catmom al veel moderner overkomt en katten ook perfect passen in het moderne en drukke leven van nu.  Juist katten kunnen zich zo goed aanpassen in de maatschappij waarin we nu leven.

Latoyas dochtertje

Katten oordelen niet, haar dochtertje kan helemaal haarzelf zijn thuis


Latoya woont samen met haar man en hun dochter van 7.  Ze heeft samen met haar man de beslissing genomen om de katten in huis te nemen voornamelijk voor hun dochter. Latoya haar katten spelen een grote rol in haar leven, ze hebben zoveel liefde en gezelligheid gebracht in huis. Haar dochter heeft ADHD en de katten geven haar juist heel veel rust, waar ze haar emoties in kwijt kan. Katten oordelen niet dus ze kan zijn wie ze is.
Haar dochter vindt het geweldig dat ze Jason en Olivia in huis hebben en ze is er ontzettend gek mee. Ze zijn de eerste die ze in de ochtend begroet en ze gaat niet naar bed voordat ze de katten welterusten heeft gewenst.

jason en olivia dochtertje latoya

Het leven van catmom Latoya


Latoya werkt parttime in de zorgsector. Naast haar onregelmatige diensten is ze een paar keer in de week aan het fitnessen en spreekt ze graag af met vrienden en familie voor een bakje koffie of andere gezelligheid. In haar ouderlijke huis hadden ze voornamelijk honden en konijnen. Toen ze met haar man samen kwam had hij al een kat. Zo is eigenlijk langzaamaan de liefde voor katten begonnen.Voordat Oliva en Jadson bij haar woonden heeft ze een blauwe rus gehad. Hij is 5 augustus 2015 overleden op 22 jarige leeftijd.

latoya

Latoya nam in eerste instantie alleen Oliva in huis, een paar dagen later redde ze Jason


Olivia is 22 augustus 2018 bij Latoya komen wonen en Jason 25 augustus 2018. Nu dus bijna 1,5 jaar. In de eerste instantie hadden ze alleen Olivia in huis genomen en wisten ze nog niet van het bestaan van Jason. Haar schoonmoeder kwam erachter dat Jason (uit hetzelfde nestje) ook nog rondzwierf op de boerderij in zeer slechte gezondheid  en heeft ervoor gezorgd dat hij ook bij zijn zusje kon komen wonen.
Achteraf gezien de beste beslissing ooit vind ze, zowel voor de gezondheid van beide poezen maar ook omdat zij beide werken en haar dochter naar school gaat. Zo hebben de katten elkaar als het gezin niet thuis is en dat merk je. De band tussen die 2 is zo sterk en bijzonder.

Olivia en Jason (ook wel Jay en Ollie genoemd) zijn helaas niet helemaal raszuiver. Ze komen van de boerderij en er is niet bekend wie de vader is. Wel heeft voornamelijk Olivia zowel de uiterlijke kenmerken als karakter eigenschappen van een chartreux. Jason lijkt een mengeling van een chartreux/blauwe rus te zijn.


Ze zijn beide rustig van karakter, erg lief en trouw. Ze zijn beide erg aanhankelijk en knuffelen graag met hun baasjes. Ook zijn ze erg leergierig en houden van uitdagingen. In dit opzicht lijken ze veel op elkaar.
Het verschil is dat Jason wat meer eenkennig is en erg op het eigen gezin gericht is, ook houdt hij niet van drukte en lawaai. Hij vind knuffelen en op schoot heerlijk maar wil liever niet op de arm/opgetild worden. Olivia is op dit gebied veel rustiger en vind eigenlijk alles wel goed. Drukte, vreemde mensen en op de arm vind ze allemaal best zolang ze maar aandacht krijgt. Beide weten ze zoals alle katten heel goed zelf de rust op te zoeken als hier behoefte aan hebben.

De bijzondere band tussen Latoya en haar katten


Latoya kreeg haar katten toen ze nog maar rond de 10 weken waren en een flinke achterstand hadden in groei en gezondheid. Ze leken vanaf het eerste moment dat in hun nieuwe huis waren zo dankbaar voor de liefde en het warme huisje waarin ze in terecht kwamen waardoor de band er eigenlijk meteen was en ze niet meer weg te denken waren en het hele gezin beloonde met veel knuffels en plezier. 


In de tuin staat ren volière met vogels. In de zomer mogen Jason en Olivia aangelijnd in de tuin en kijken ze vol interesse naar de rond vliegende vogels. Als ze de kans hadden… Volg de avonturen van Jason en Oliva op het Instagram account _jason_olivia_twincats_

this or that katteneditie latoya
never have i ever latoya katten editie