De betekenis van de lucky cat. Geef een beetje geluk cadeau met een zilveren maneki neko

Op zoek naar het purrfecte cadeautje voor een catmom? Verras een kattenliefhebber met een tijdloos zilveren lucky cat hanger. Die zowel aan een ketting als een (pandora) armband te dragen is. Bekijk meer details over de luckycat hier.

zilveren lucky cat 925 zilver perfecte cadeau kattenliefhebbers hanger pandora hanger ketting hanger sterling silver catmom nl

In Japan is de maneki neko (lucky cat) de meest voorkomende talisman. Er gaan een aantal verhalen de rondte over de oorsprong van de gelukskat. Maar het verhaal wat toch wel de boventoon voert gaat over een vrouw die vanwege financiële problemen haar katje weg moest doen. Wanneer ze droomde zag ze steeds haar kat. Voor haar is dit een teken geweest om een beeldje te maken van haar kat. De beeldjes van haar kat waren een groot succes. Steeds meer mensen wilden de katten beeldjes kopen en binnen no time verdiende de vrouw genoeg met het verkopen van de beeldjes. Haar geldzorgen waren verdwenen.

Wat betekent het opgeheven pootje van de lucky cat?

Meestal zul je een lucky cat zien die rechtop zit en zijn linkerpootje omhoog heeft. Dit is ook de traditionele vorm van het gelukskatje en deze tref je vaak aan bij de ingang van een winkel. Geloofd wordt dat it voor meer klanten zou zorgen. Wanneer je een lucky cat die met zijn linker pootje wuift cadeau geeft dan wens je hem goede zaken toe.

Heeft het gelukskatje het rechter pootje opgeheven dan zou dit niet alleen voor meer rijkom zorgen maar ook voor meer geluk. Beide paws in the air? Dan is de lucky cat goedgezind en zorgt hij ervoor dat jouw bedrijf of woning beschermt blijft. Hoe hoger het pootje opgeheven wordt. Hoe meer geluk.

Het rechter pootje van de lucky cat is opgeheven. Wanneer je deze cadeau geeft dan wens je de catmom aan wie je het geeft veel rijkdom en geluk toe.

Lucky cats dragen een halsband, slab en een munt

Over het algemeen dragen lucky cats een halsband waar een belletje aan bevestigd zit. Ook dragen zij een soort van slab (doek) om hun nek. In rijke gezinnen hadden katten vroeger namelijk ook zo’n outfit aan. Dit is echt traditionele Japanse katten kleding. De doek om de nek staat symbool voor bescherming. Het belletje had niet echt een betekenis maar stelde de eigenaren van de kat in staat om te horen waar de kat was. Dit was dus meer praktisch.

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending