De 5 leukste plekken om dieren te spotten op Bali Indonesië

Naast heerlijk eten, een kleurrijke cultuur, lieve mensen en adembenemende natuur vind je op Bali ook veel leuke beestjes.

de 5 leukste plekjes op bali om beestjes te spotten catmom.nl

Aapjes kijken in Monkey Forest, Ubud

Bali, Ubud. Als je richting het apenbos in Ubud loopt dan zie je de aapjes ook buiten het park al op elektriciteitskabels zitten en op straat rondlopen. Sta niet gek te kijken als een aapje op je af komt want ze zijn absoluut niet bang. Na een bezoekje aan Monkey Forest in Ubud zul je begrijpen waar de uitdrukking ‘brutale aap’ vandaan komt. Van schattige baby aapjes tot indrukwekkende grote exemplaren ze lopen er allemaal rond. Je kunt banaantjes kopen om aan de apen te geven. Let op: berg voedsel goed op in je tas of nog beter neem helemaal geen voedsel mee want als een aapje het ziet zal hij ermee aan de haal gaan. Berg waardevolle spullen ook goed op, voor je het weet heeft een aapje jouw spiegelreflex camera uit je handen gegrist. Een bezoekje aan het park kost omgerekend een paar euro en het ligt in een mooi oud tempelcomplex. De aapjes zorgen ongetwijfeld voor een lach op je gezicht als je een dierenliefhebber bent.

De katten van Uluwatu

Bali, Uluwatu. Een prachtige tempel in het water, check even hoe het tij staat, soms kun je zelfs over het strand naar de tempel lopen. Bonus: hier lopen heel veel katten rond. Sommige katten hebben een halve staart. Het verhaal gaat ten ronde dat vroeger een stuk van de staart van een kat afgeknipt werd als een kat eten stal. En dat er nu katten eigenaren zijn die ‘uit voorzorg’ een stukje van de staart van de kat afknippen zodat deze ‘gewaarschuwd’ is en geen eten zal stelen. Een ander verhaal gaat dat er door het afbinden van de staart het onderscheid tussen straatkatten en katten die als huisdier gehouden worden duidelijk maakt. Dit is niet alleen Bali het geval maar ook op Sumatra en Java. Meer aannemelijk is dat het kattenras Manx ook in Indonesië voorkomt. Bij dit ras is het erfelijk bepaald dat ze geen of een erg korte staart hebben.

catmom uluwatu cat water temple
catmom kat uluwatu bali indonesie

Snorkelen met zeeschildpadden, zonnevissen en reuze mantas

Bali, Sanur. De Gili Eilanden en Nusa Lembognan Op de Gili eilanden (Trawagan, Air en Meno)  (alle 3 goed bereikbaar vanaf Bali met de boot) kun je snorkelen met zeeschildpadden. En heb je geluk dan zie je misschien nog wel een baby schildpadje. Vanaf het zuiden van Bali, het plaatsje Sanur is het ook mooi snorkelen (je kunt dan snorkelen bij Nusa Lembogan vanaf een boot). Of je kunt ervoor kiezen om op Nusa Lembognan te verblijven). Hier kun je zelfs snorkelen of duiken met enorme manta rays en prachtige grote zonnevissen. Zelf geen snorkelset bij? Helemaal niet erg deze huur je al vanaf ongeveer 2 euro per dag. Je PADI halen is ook niet zo duur in Indonesië, voor ongeveer €350 kun je je PADI halen waarmee je bijna overal ter wereld mag duiken. 

Dolfijnen spotten bij Lovina

Bali, Lovina. Besef dat je niet de enige bent die dolfijnen gaat spotten. En dat de kans bestaat dat niet zoveel geluk hebt dat je er ook daadwerkelijk een gaat zien. Maar het kan leuk zijn om dolfijnen te gaan spotten, vanuit Lovina vertrekken dagelijks diverse bootjes om dolfijnen te gaan spotten. Dit kun je het beste ter plaatse regelen.

Niet op Bali, wel de moeite waard nu het nog kan, Komodo Island 

Niet op Bali zelf maar per vliegtuig prima te bereiken vanuit Bali. De Komodo eilanden zijn nog maar tot 1 januari 2020 open voor publiek, daarna zal het voor het publiek gesloten worden. Wat alleen maar positief is, ook het prachtige komodo heeft last van massatoerisme. Hier zijn de indrukwekkende prehistorische Komodo varanen te zien. Zeker niet aaibaar (een beet van de komodo varaan bevat 21 soorten gif) maar heel bijzonder om te zien, alsof je zelf in Jurassic Parc beland bent. 

Tip: weet wat je eet, B1 hondenvlees, B2 varkensvlees

In Indonesië heeft men andere eetgewoontes. Zo is het vrij gebruikelijk om hond te eten. Goed dus om te weten dat als er hond op het menu staat dit aangeduid wordt met B1. Helaas is het eten van hondenvlees de laatste jaren in Indonesië alleen maar aan het toenemen, mannen die het vlees eten geloven dat daardoor het libido omhoog gaat. B2 staat overigens voor varkensvlees. 

Ook interessant: de kattentempel in Tokyo