Daphne heeft haar liefde voor dieren kunnen combineren met haar werk

Als Daphne vroeger aan een kattenvrouwtje dacht, zag ze een grijs oud vrouwtje die alleen is en alleen met haar katten leeft. Een kennis van haar beschreef haar ook zo. Ook wordt ze nog steeds regelmatig kattenvrouwtje of crazy catlady genoemd. Daphne is van mening dat mensen die niet van katten houden snappen er geen snars van snappen.

Volgens haar zijn kattenmensen gewoon een beetje eigenzinnig en daar is ze trots op. Katten zijn volgens haar de mooiste spiegel van een vrouw.

Daphne haar liefde voor dieren zat er al vroeg in

Daphne groeide als kind op met honden een cavia, konijn en vogeltjes. Rond haar 25e begon haar liefde voor katten. Het was in het jaar 1995 toen katten nog in winkels ‘te koop’ konden staan. (Thank god dat dat tegenwoordig verboden is).  Het katje zat in een konijnenhok en stond midden in de winkel op de grond. Bij toeval, niet op zoek naar een kat zag Daphne haar zitten, een klein frummeltje. Ze kreeg de kat mee in een kartonnen vogel doosje. Kun je nagaan hóe klein het katje was. Het katje was écht haar maatje. Daphne heeft zelfs haar naam van haar eerste kat op mijn arm getatoeëerd na haar overlijden in 2011. Het katje overleed toen Daphne met haar partner nét één dag in Spanje op vakantie was, de dierenarts belde dat ze overleden was. Met deze vreselijke gebeurtenis heeft Daphne het ontzettend moeilijk gehad. Sinds 2011 hebben inmiddels veel kattenkinderen de revue alweer gepasseerd.

Daphne is een trotse catmom

Momenteel is Daphne trotse catmom van twee Europese Kortharen. Doortje en Koekie. Doortje woont al vanaf augustus 2012 bij haar en haar partner en Koekie sinds zomer 2016. Daphne haar partner is net zo gek van de poezenbeesten, alleen op zijn mannelijke manier. Iedereen die bij Daphne en haar vriend op bezoek komt, wordt vriendelijk begroet door Koekie die soms ook gezellig bij de visite op schoot komt liggen. Doortje krijgt vaak complimentjes van het bezoek omdat ze zo’n mooie kat is. Ze is super zacht qua vacht en loopt geruisloos. 


Doortje ( rode cyperse ) is als kitten in het wild geboren samen met haar broer en zus. Doortje is destijds gevangen d.m.v. een vangkooi en was niet te hanteren in die zin dat ze voor alles bang was, ook voor Daphne en haar partner. Visite was een crime voor haar. Het heeft Daphne bijna drie jaar ‘gekost’ om haar volledige vertrouwen te krijgen. Nu wordt ze dit jaar 8 nog zien ze haar elke dag klein beetje veranderen. Ze durft iedere dag steeds meer dingen.Doortje is een héél bijzonder dier. 

Daphne redde haar kat toen deze als kitten achter gelaten was op een recreatiepark

Toen Koekie 6/7 weken oud was is ze op een recreatiepark in Langedijk samen met haar poezenbroer en zus gedumpt. Door Daphne’s toenmalige baan zag ze Koekie meteen de ochtend nadat zij op het vakantiepark achter was gelaten. Ze heeft haar direct mee naar huis genomen en kon Koekie na een paar dagen officieel ‘als haar poezenkind’ beschouwen. Koekie heeft zich vanaf die dag meteen thuis gevoeld, en had vanaf dag 1, 100% vertrouwen in Daphne. Daphne heeft door haar toenmalige baan, samen met de dierenpolitie de ‘dader’ op laten pakken. Dit gaf haar een goed gevoel.  De ‘eigenaresse’ van de moederpoes had officieel afstand van de kittens gedaan.


Daphnes katten zijn op een bijzondere manier in haar leven gekomen. Dit maakt de band die ze heeft met haar katten zo speciaal. De band met Doortje is er bijzonder omdat Doortje haar ondanks alles toch vertrouwen heeft gegeven. En Koekie was vanaf dat 1 al haar maatje. Ze kunnen alles met haar doen. Haar katten spelen 101% een heel grote  rol in haar leven, haar dieren zijn haar alles. Haar maatjes, liefdes en “vertrouwenspersonen” 

Daphne grapt dat haar katten meer koosnaampjes hebben dan haar partner. (Hoe herkenbaar is dit voor catmoms). Zo noemt ze haar katten, knapperd, Koek, Door, Liefste, pannenkoek en zo kan ze nog wel even door gaan.


Daphne is een echte dierenvriend, naast haar katten heeft ze ook drie dwergeitjes maar die wonen niet in huis dus dat is zeker anders. Daar kan ze niet meer knuffelen maar de beestjes zijn wel super slim en nieuwschierig. Moeder geit is 3 jaar oud en twee meiden zijn 2 jaar oud.  

Daphne heeft van haar passie voor dieren haar werk gemaakt

Ze heeft een eigen bedrijf Daphnes dierenverzorging at home.  Ze verzorgt (huis)dieren van mensen die daar zelf even niet toe in staat zijn. Bijvoorbeeld vanwege werk, ziekte of omdat ze een weekendje weg of op vakantie gaan. Ze verzorgt de dieren bij de mensen thuis en ieder dier wordt weer anders verzorgd/behandeld omdat iedere diereneigenaar het op zijn eigen manier doet. En dat geldt dus ook voor de verzorging en omgang met de dieren. Deze manier neemt ze één op één over. Voorafgaand aan de verzorgingsopdracht is er altijd een kennismakingsgesprek waarin kennis wordt gemaakt met mens en dier en alle wensen / eisen worden besproken. Dat noteert Daphne allemaal en vanuit daar worden er afspraken gemaakt. Er keren ook eerdere verzorg adressen terug, dus dan is het een kwestie van de eerder gemaakte afspraken met soms een kleine aanpassing. Ze doet een stapje extra omdat elk dier uniek is en ieder dier zorg nodig heeft.


Naast dat ze erg druk is met haar eigen bedrijf helpt ze haar vriend mee in zijn melkveehouderij. Haar dieren zijn haar grote hobby. Ook houd ze erg van de natuur en staat ze graag in de keuken om te koken en bakken. Dagelijks wandelt ze gemiddeld 3 uur met honden van diverse honden eigenaren.