Content tijdens de coronacrisis 8 tips om direct mee aan de slag te gaan

Deze periode waarin je heel wat uurtjes thuis doorbrengt omdat je favoriete restaurant of kroeg gesloten is leent zich bij uitstek om eens stil te staan bij de content voor jouw blog of social media kanaal. Dit is het moment om taken op te pakken die al te lang zijn blijven liggen. Taken die normaal ook geen prio hebben. 

Content tijdens de coronacrisis 8 tips om direct mee aan de slag te gaan blog booster


Ken jij je doelgroep die jouw blog leest?

Je gaat er als blogger vaak vanuit dat je wel weet voor wie je schrijft en dat je jouw doelgroep wel kent. Dit is vaak ook het geval. Maar nu is het moment om te testen of dat zo is. Duik in je Google Analytics account. Analyseer jouw doelgroep, welke leeftijdscatagorie bezoekt jouw blog vooral? Hoe lang blijven ze op je blog? Hoeveel pagina’s bekijken ze? Zijn het vooral mannen of vrouwen die je blog bezoeken? Je kunt versteld staan over de resultaten.

Laat jij jouw blogbezoekers zich al inschrijven voor de nieuwsbrief?

Als bezoekers zich nog niet in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief dan is dit je kans om deze mogelijkheid op je blog toe te voegen. Krijg je nog weinig inschrijvingen op de nieuwsbrief? Test eens met het verplaatsen van deze mogelijkheid naar een andere plek op de website zodat deze prominenter in beeld is. 

Geef content weg

Er is nog een manier om meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief te krijgen en je mailinglijst op te bouwen. Door content weg te geven. Bedenk wat jouw doelgroep echt helpt en creëer hier een benkopt ebook of infographic over. Misschien zat dit al een tijdje in je hoofd maar heb je er nog geen tijd voor gehad, dit is het moment om hiermee aan de slag te gaan. 

Schrijf een ebook

Oke we benoemden hem net al maar als je nu eindelijk de tijd hebt om een ebook te schrijven dan zal deze waarschijnlijk van zo’n hoge kwaliteit worden dat je deze niet gratis weg gaat geven. En dat hoeft ook helemaal niet. Jouw kennis waar jij over blogt is super waardevol.

Stel een contentkalender op

Al eerder gaven we aan waarom een contentkalender je gaat helpen bij posten op social media en je houvast kan geven tijdens het bloggen. Stel nu alvast je contentkalender voor het komende jaar op (hier ga je veel plezier aan beleven).

Ga Interactie aan met je doelgroep en volgers

Dit is natuurlijk altijd van belang, maar nu je wat meer tijd hebt kun je deze tijd mooi gebruiken om de interactie aan te gaan met je doelgroep. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Het meest laagdrempelige en makkelijke is dit om dit via Instagram stories te doen. Instagram stories heeft genoeg functies die interactie nog makkelijker maken, doe een poll, stel een vraag, laat eens iets achter de schermen zien, er zijn genoeg opties! Wil je een persoonlijk tintje aan je story geven dan kun je een achtergrond in de huisstijl van jouw blog creëren. Dit kan bijvoorbeeld met de gratis app Canva. Sla deze template op op je smartphone, scheelt je een hoop tijd als je de volgende keer weer wil posten.

Wat kan jij jouw doelgroep in deze periode bieden?

Misschien kun je een van je volgers die het nu extra moeilijk heeft verrassen met een giveaway actie. Het allerminste wat je kunt doen is je waardering uitspreken voor zorgmedewerkers, wijd er een post of een artikel aan. Voorzie jouw doelgroep ook van de juiste informatie omtrent het coronavirus. In het geval van catmom: het coronavirus en katten, dit moet je weten. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om jouw doelgroep te informeren hoe jij er zelf mee om gaat. 

Ga experimenteren met andere kanalen

Ben je altijd actief op Instagram en je blog? Probeer eens een keer om een youtubevideo (of als je wat minder van de camera houd) een podcast te maken. Hiermee kun je jouw doelgroep nog beter bereiken. Bovendien heb je nu tijd genoeg om alles uit te testen. 

En de kans dat jouw gecreëerde content nu door nog meer mensen aandachtig bekeken wordt is alleen maar groter. Mensen brengen in deze periode namelijk nog meer tijd op scherm door.

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending