Britse korthaar kitten kopen? Het karakter en uiterlijk van een Britse Korthaar

Rustig, vrolijk, evenwichtig, makkelijk in de omgang. De Britse Korthaar is aanhankelijk maar zal zich zeker niet opdringen. Hij is graag bij je in de buurt, komt vaak in de buurt bij je liggen maar zal niet snel op schoot komen liggen. Het is een vrij zelfstandige kat die zichzelf ook goed kan vermaken. Maar hij vind het wel fijn om gezelschap te hebben, hij volgt je vaak door het hele huis en is niet graag langere tijd alleen. Hij past zich goed aan zijn omgeving aan.

Alles wat je wilt weten voor je een britse korthaar aanschaft, gedrag van de britse korthaar en de uiterlijke kenmerken

 

De Britse korthaar een echte gezinskat

Ben je op zoek naar een kat die prima samen gaat met kinderen en baby’s? Dan is de Britse Korthaar een hele goede keuze, vanwege het rustige evenwichtige karakter zijn het enorme kindervriendjes. De Britse korthaar zal zich ook speels opstellen tegenover kinderen. Bekijk de top 5 raskatten die goed samen gaan met kinderen. 

De Britse Korthaar en andere huisdieren

Als er andere katten of honden in de buurt zijn gedraagt hij zich vaak sociaal en speels. Wil je een vriendje voor je Britse Korthaar? Hij zal het beste matchen met een huisdier wat ook een rustig karakter heeft.

Wat weegt een Britse Korthaar?

Gemiddeld weegt een Britse Korthaar 4 tot 8 kilogram, dit maakt het middelmatige katten.

Puss in boots eyes

De grote ronde ogen van de Britse Korthaar zullen je helemaal inpakken. De ogen staan ver uit elkaar. De kleur van de ogen past bij de vachtkleur. Britse kortharen hebben verschillende kleuren ogen, van koper en oranje blauw en groen.

Rond hoofd

Een rond hoofd met kleine oren. Katers hebben ook nog iets bollere wangetjes dan poezen.Een korte brede neus. 

Dikke vacht in veel verschillende kleurvariaties

De Britse korthaar heeft een korte dikke vacht die niet een beetje van het lichaam af staat. Dit maakt ze extra fluffy. Omdat Britse Kortharen in het verleden ook gekruist zijn met perzen worden er ook langharige Britse Kortharen geboren. Van oorsprong zijn britse kortharen blauw van kleur. Tegenwoordig komen er veel verschillende kleuren voor. Van wit, crème, chocolate, cinnamon, lilac, zilver tot zwart. Ook kleurvariaties zoals bicolor golden en silver shaded, blotched, colourpoint, chinchilla en tabby komen voor.

Pawsies Briste Korthaar

Schattige ronde maar stevige pootjes heeft de Britse Korthaar. 

Staart van de Britse Korthaar

De lengte van de staart is ongeveer gelijk aan tweederde van de lichaamslengte.

Oorsprong van de Britse Korthaar

Het schijnt dat de Romeinen de Britse Korthaar meegenomen hebben naar Groot Brittanië. Daar plantten de katten zich voort met bestaande katten, dit maakte hen robuust. Ook werd de vacht dik om bestand te zijn tegen het weer. In de 19e eeuw werd de Britse Korthaar officieel een raskat. 

Erfelijke ziektes bij de Britse Korthaar

Zoals bij meerdere rassen is ook de Britse Korthaar belast met erfelijke ziektes die wat vaker voorkomen. Zoals de hartziekte Hypertrofische Cardiomyopathie en ook komt PKD steeds vaker voor. Belast zijn met wil natuurlijk niet zeggen dat de Britse Korthaar deze ziekte ook daadwerkelijk krijgt, het kan ook goed dat jouw kat zijn hele leven gezond is en nergens last van heeft. Heeft je kat een stamboom dan is hij al getest op deze ziektes. Het is wel goed om gedurende zijn levensloop alert te zijn op ziektes (zoals bij iedere kat).

Britse korthaar levensverwachting

Met een goede verzorging kan de Britse Korthaar zeker 15 jaar oud worden.

Britse korthaar kitten kopen

Wil je een Britse korthaar kitten aanschaffen? Het kan even een zoektocht zijn naar de juiste fokker. Belangrijk is dat de kitten een stamboom mee krijgt. Maar ook dat de fokker jouw goed te woord staat en jouw eventuele vragen kan beantwoorden. Als je gaat kijken let er dan op dat de kittens opgroeien in een schone omgeving en voldoende ruimte hebben. Ook al zijn de kittens nog klein de fokker heeft vaak al wel een indruk hoe het karakter van de kitten is. Een goede fokker kan je ook helpen om een keuze te maken welke kitten het beste bij je past.

Mijn kat, Theodore is ook een Britse Korthaar, benieuwd naar het karakter van Theodore?