Bonny combineert haar twee grote liefdes met elkaar, katten en fotografie

Sinds Bonny haar werk als Fotografe en haar liefde voor katten met elkaar combineerde tot fotoshootmetjekat.nl wordt ze steeds vaker kattenvrouwtje of cat lady genoemd. 

bonnie en jip

Toen Bonny begon als fotograaf werd ze al snel door vrienden gevraagd foto’s te maken van hun gezin met de kat erbij. Superleuk! Ze was er heel enthousiast over en het stond ook op haar website naast gezinsfoto’s en bruiloften. Niet iedereen reageerde echter positief op het feit dat ze ook katten fotografeerden. Sommige klanten vonden het maar gek. Ze merkte dat ze zich niet meer op haar gemak voelde en ze haalde het met tegenzin van haar website af. Echter! zijn kattenshoots zeker niet inferieur aan gezinsshoots! Ze vragen juist om een hoop geduld, goede kennis van de camera (want snel reageren en soms slecht licht binnen) en goede kennis van katten en mensen. 

De liefde tussen mens en huisdier fotograferen gaf Bonny nieuwe energie

In 2018 had Bonny een zwaardere periode en die wilde ze graag opvrolijken door een “passie-project” te gaan doen: de liefde tussen mens en hun huisdier te fotograferen. Ze begon met wat katten te fotograferen en werd daar zo blij van. Ze had ook een shoot met twee honden en merkte dat ze te weinig kennis had van honden om daar op haar gemak bij te voelen. 

Zo ontstond een apart social media account en de website speciaal gericht op de kattenshoots. Dit pakte goed uit want hiermee kon ze de doelgroep bereiken die ze met haar algemene fotografie website niet bereikte.

Haar zichtbaarheid nam toe en hierdoor weten kattenliefhebbers haar steeds beter te vinden en heeft ze nog meer leuke fotoshoots met katten. Ze is nog steeds blij verbaasd als er een boeking binnen komt. Gewoon zo blij dat ze haar twee passies mag combineren!

Bonny brengt met haar prachtige foto’s de liefde tussen kat en mens in beeld

Naast “gewone” kattenfoto’s richt ze zich bewust op foto’s van kat met eigenaar/baasje. Ze wil laten zien dat er zeker wel wederzijdse liefde is tussen kat en mens. En dan zijn woorden als “kattenvrouwtje” of crazy cat lady gewoon niet meer nodig, want dan kunnen mensen zelf zien hoe fijn het is om een kat te hebben: je geeft en krijgt zoveel liefde. Dat is absoluut niet gek, maar hebben we juist nodig als mens.

Bonny vindt de crazycatlady een stom stereotype, vooral omdat er “crazy” aan toegevoegd wordt. Maar voor de rest schaamt ze zich nergens voor. Dierenliefde is alleen maar iets goeds. Zacht en fluffy, ze snapt niet dat er mensen zijn die niet van dieren/katten houden.

Het leven van catmom Bonny

Bonny is vrijgezel en een grote kattenliefhebber dus voelt zich zeker aangesproken. Maar ze heeft nog steeds maar 1 kat, en geen 18 katten. Jip is er al 17,5 jaar om ervoor te zorgen dat ze elke dag de knuffels krijgt die een mens nodig heeft en wakker wordt met een zacht, warm lichaam aan haar voeten.

bonny en jip

Bonny maakt prachtige spontane foto’s waarbij de focus ligt op de kleine waardevolle momenten

Bonny werkt als fotograaf (je kunt haar werk bewonderen op haar Instagram account @bmoments_nl). Ze richt zich op ongeposeerde, spontane fotografie en zet mensen graag op de foto zoals ze echt zijn. Daarnaast richt ze zich bij gezinnen en bruiloften graag op de kleine momentjes: lach, traan, arm op schouder, etc.

Fotografie is ook nog steeds haar hobby dus daardoor omschrijft ze zichzelf als ietwat een workaholic. Maar daarnaast leest ze ook veel, dus ze is naar eigen zeggen de cliché introvert die met boek, dekentje en kat op de bank zit. Cliché om een reden: het is superfijn!

Een kattenshoot met Bonny is relaxed

Wanneer het om een kattenshoot gaat komt Bonny naar de mensen toe. Ze snapt dat katten niet houden van reizen dus ze komt gewoon aan huis. Ze bouwt geen studio maar fotografeert de kat en baasje(s) in hun eigen omgeving. Dit omdat het fijner is voor de kat maar ook omdat ze de eigen omgeving veel waardevoller vindt dan een neutrale achtergrond. Dat is de plek waar kat en baasje op hun gemak zijn.

De kat is de baas tijdens de shoot: er wordt niets gedaan wat de kat niet wil. Er worden juist de dingen gedaan die de kat fijn vindt: spelen, snoepjes eten, kammen, aaien, knuffelen of gewoon lekker slapen. Ze neemt de tijd voor een shoot.

Ze richt zich dus naast mooie foto’s van de kat(ten) ook altijd op mooie foto’s van het baasje en de kat(ten). Dat is door het baasje zelf vaak moeilijker te maken – ooit geprobeerd een selfie met je kat te maken? En zo waardevol, voor nu en later.

Ze heeft al zoveel leuke katten mogen fotograferen: van 21-jarige Henk tot 1-jarige Nora. Zo leuk ook om te zien dat straatkat en raskat door elkaar loopt in haar portfolio. Bonny heeft zelf geen voorkeur, ze houd van alle katten! Je kunt Bonny alleen heel boos maken door steeds ieuwwww te roepen over een naaktkat/sphynx. Het zijn volgens Bonny namelijk de liefste beestjes. Misschien ietwat wennen voor sommige mensen, maar ze zijn supermooi en zacht en hebben zoveel liefde nodig. Dat was de beste knuffelsessie die ze tot nu toe op de foto mocht zetten, de sphynx zat onder het baasje haar trui en ging zo door de hals om kopjes te geven. Bekijk de mooie foto’s die Bonny maakt ook op haar Instagram account @fotoshootmetjekat.

fotoshoot met kat

Bonny is opgegroeid met katten

Bonny heeft van kinds af aan al katten gehad. Tijdens het opgroeien hadden ze er twee en later als tiener hadden ze een rode kater. Zodra ze op zichzelf ging wonen wilde ze een kat. Dit was, en is nog steeds haar kat Jip. De mooie zwart wit gekleurde Europeese Korthaar Jip woont al bij haar vanaf dat ze een kitten was. Dat is inmiddels al 17,5 jaar. Jip wordt in april 18 jaar. 17 jaar is een bijzondere leeftijd, dit vond haar catmom Bonny ook en die heeft dit ook gevierd met een verjaardagsfeestje speciaal voor Jip. Jip luistert ook naar de bijnamen Jippie, Joepie, bolletje wol, boefje.

bonnys jip

Jip is een grote lieverd met ondeugende trekjes, vooral als het om eten gaat. Ze is geobsedeerd door eten.

Nu ze wat ouder wordt, is ze niet heel actief meer maar ze kan nog haar wilde ren uurtje hebben of genieten van de tuin: in het zonnetje of juist als het donker is en ze rustig op een stoel naar alle geluiden kan luisteren.

De band tussen Bonny en Jip is erg bijzonder

Jip is al zo lang bij Bonny dat maakt de band erg bijzonder, Jip is er gewoon altijd! Overdag ligt ze voor het raam en Bonny zit op de bank ernaast. Als Bonny te lang in een andere kamer is gaat Jip luid miauwen of even om een aai vragen. Voor de rest is ze geen enorme schootkat, maar als ze in Bonny haar armen genomen wordt als een baby kan Jip zo uren blijven snurken. ’s Nachts slaapt ze altijd in het holletje van Bonnys linkerarm. Dat is echt hen moment, heel fijn. 

Voor Bonny is Jip belangrijk. Ze is haar thuis. Bonny mag Jip knuffelen als het slecht gaat, even een neus in die vacht en alles is weer goed. Jip krijgt veel aandacht en ze vraagt ook om veel aandacht als ze het niet krijgt, zelfs al slaapt ze 22/7. 

jip van bonny

De liefde voor katten is er dus altijd geweest. Het is wel wat sterker geworden de laatste jaren. Bonny heeft een zware tijd gehad waar ze minder energie had. Thuis was Jip er en dat was sommige dagen genoeg. 

Als Bonny op reis is, mist ze Jip enorm en gaat ze andere katten zoeken om te aaien of te fotograferen. Maar die zijn natuurlijk niet zo leuk als haar eigen Jip.

never have i ever bonny
this that katten editie dit of dat katten editie cat edition bonny