Beginnen met bloggen

Het kan een drempel zijn om te beginnen met bloggen. Je vraagt jezelf misschien af wie jouw blog wilt gaan lezen en of je wel iets te melden hebt. Dit soort vragen zijn helemaal nergens voor nodig. Als jij ergens een passie voor hebt en hier graag over schrijft zul je hier alleen maar veel mensen mee kunnen helpen. De tips om te starten met bloggen. Stel jezelf wel even de vraag waarom je over een bepaald onderwerp wilt bloggen. Op het moment dat jij vol enthousiasme over een onderwerp gaat schrijven is de kans klein dat je na een aantal blogposts niet meer weet waar je over moet schrijven. Stel je wilt gaan bloggen om geld te verdienen dan is daar niets mis mee maar als dit over een onderwerp waar je eigenlijk niet zoveel mee hebt is de kans klein dat je een succesvolle blog zult starten. Blog dus alleen over een onderwerp wat echt je interesse heeft.

zo begin je met bloggen blog booster

Start gewoon met bloggen

Laat het negatieve kritische stemmetje in je hoofd je niet tegen houden en begin gewoon met het opstarten van je blog. Misschien is schrijven een van je hobby’s en heb je al heel wat teksten op je laptop staan. Bekijk deze eens, zouden deze bruikbaar zijn voor een blog. Misschien kun je een groot artikel wat je ooit geschreven hebt zelfs al opdelen en gebruiken voor verschillende blogposts. Is jouw blog vooral een hobby dan is het prima om over verschillende onderwerpen te bloggen. Wil je serieuzer aan de slag met je blog? Kies dan voor een niche, een specifiek onderwerp waarover je gaat bloggen. Je zult merken dat je daarmee ook voor een specifieke doelgroep schrijft. Een doelgroep die oprecht interesse heeft in het onderwerp waarover jij schrijft. (Blog je namelijk voor iedereen dan blog je uiteindelijk voor niemand. Wil je namelijk iedereen bedienen dan bedien je niemand, denk aan een failliete V&D).

Kwaliteit boven kwantiteit

Zorg dat je blog artikelen waardevol zijn en echt iets toevoegen voor je lezers. Beter een aantal goede posts waar mensen iets aan hebben dan veel nietszeggende posts. Zorg dat je lezers iets opsteken van jouw artikel en dat het hen verder helpt.
Investeer in een domeinnaam en hosting. Als het bloggen puur alleen een hobby en een uitlaatklep voor jezelf is en je er weinig waarde aan hecht of jouw blog vaak gelezen gaat worden dan kun je prima een gratis wordpress website aanmaken. Deze eindigt altijd op .org en ook ben je beperkt in de layout opties van de website. De .org zal minder professioneel over komen en de kans dat mensen je blog gaan lezen is kleiner. Bedenk wie je wilt bereiken. Schrijf je een Nederlandse blog dan is het meest logische om voor .nl te kiezen. Ga je internationaal kies dan voor .com. Je hebt ook hosting nodig om je website live te kijken. Er zijn verschillende hostingaanbieders waar je jouw website kunt laten hosten. In de meeste gevallen bieden hostingpartijen ook de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren.

Kies een domeinnaam die past bij jouw blog

Ga je niet voor de gratis .org variant van wordpress? Dan kun je zelf een unieke domeinnaam kiezen. Dit zal ook je URL worden. Heb je de juiste domeinnaam gevonden en is deze nog vrij? Claim deze dan zo snel mogelijk. Zorg dat je domeinnaam bij jou en het onderwerp waar je over gaat bloggen past.

Kies je CMS voor je website, wordpress wordt het meeste gebruikt door bloggers

CMS staat voor content management systeem. Er zijn verschillende opties beschikbaar zoals WordPress, Wix en Joomla. WordPress wordt gebruikt door de meeste bloggers. En dat is niet zonder reden. WordPress is erg gebruiksvriendelijk en er zijn heel erg veel plugins beschikbaar waardoor je jouw blog helemaal kan inrichten naar jouw wens. Wordpress heeft een aantal standaard gratis thema’s die je kunt gebruiken. De thema’s kun je redelijk customizen het zijn gratis templates. Ook kun je een wordpress thema aanschaffen bij creative market. Ben je zelf wat handiger met programmeren dan kun je ook zelf een website gaan bouwen. Dit kost wel veel meer tijd en hier heb je wel technische kennis voor nodig. Een template aanschaffen bespaart je veel tijd.

Beveilig je website met een SSL certificaat

Vraag gelijk even aan je hostingpartij of er een SSL certificaat geplaatst kan worden. Dit is het slotje wat je naast de URL ziet. Dit wekt niet alleen vertrouwen bij je bezoekers maar dit zorgt er ook voor dat alle bezoekers je website kunnen bereiken zonder dat zij eerst een melding krijgen die ze moeten accepteren. Hierop verlies je namelijk bezoekers.

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending