Animal Crossing New Horizons de beste tips & hacks om jouw eiland op te bouwen

Het kon niet beter getimed worden om Animal crossing in deze bizarre tijd uit te brengen. Een eiland wat je helemaal kan vormgeven en waar je iedere dag nieuwe leuke avonturen kan beleven. Een fijne escape van alle corona madness. Als je start met het opbouwen van je eiland mag je al direct best veel keuzes maken. De beste tips om jouw eilandleven zo fijn en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Plaats je tent, Nooks hoek, de villagers en het museum op een strategische plek.

De eerste dag krijg je een tent, zet deze op een strategische plek weg zodat je niet heel ver hoeft te lopen iedere keer als je naar het winkeltje van Timmy en Tommy of naar Tom Nook moet (deze zitten in het begin samen in een tent, later kun je kiezen waar je de winkel plaatst, ook zal er een museum komen die je kunt plaatsen. Je mag ook een plekje uitzoeken voor nieuwe eilandbewoners, maak hier gebruik van. Het is helemaal aan jou hoe je dit in wil delen. Maak er gebruik van dat je kunt kiezen wat voor jou de meest ideale, best bereikbare plekken zijn.

Zelf gereedschap, zoals een bijl, een schepnet en een hengel maken in Animal Crossing

Om vissen te vangen zul je een hengel nodig hebben, insecten van je met een schepnet. Bomen kap je om met je bijl. Het gereedschap kun je eenvoudig maken met de voorwerpen die je op het eiland vind. Door aan bomen te schudden vallen er takken uit, deze takken gebruik je om het eerste gereedschap te maken (en de kleine ronde stenen raap je op van de grond). Je start met het maken van een werkbank. Plaats deze op een plek die makkelijk is voor je, je kunt de werkbank bijvoorbeeld voor je huis plaatsen.

De doe het zelf plannen ontvang je van Tom Nook, medebewoners of je koopt ze. Je zal nog niet direct toegang hebben tot alles, hoe langer je speelt hoe meer doe het zelf plannen er beschikbaar komen voor gereedschap. Uiteindelijk kun je ook steeds sterker gereedschap maken (het plan voor sterk gereedschap kun je halen voor 3000 Nook Miles. Met dit plan kun je al het gereedschap sterker maken). Een hengel maak je steviger door eerst de breekbare hengel te halen, vervolgens gebruik je de breekbare hengel om er een stevigere variant van te maken met het doe het zelf plan voor sterker gereedschap. Voordeel van het sterkere gereedschap is dat ze iets langer mee gaan dan het breekbare gereedschap. Ook kun je met een breekbare bijl bijvoorbeeld alleen hout uit een boom hakken en met een sterke bijl kun je de boom zelfs helemaal omhakken.

Je kunt gereedschap ook kopen, maar dan gaat het wel erg hard met je klingels, een breekbare hengel kost al 400 klingels. Het is veel leuker (en voordeliger) om ze gewoon zelf te maken (van 5 takken maak je al een breekbare hengel).

De gereedschapsring haal je met nook miles

Vind je het een gedoe om iedere keer in je zakken te kijken om het juiste gereedschap te pakken? Voor 800 miles kun je bij de Nook Automaat een gereedschapsring kopen. Hierdoor kun je, zonder eerst in je zakken te kijken. Veel sneller schakelen tussen het gereedschap wat je nodig hebt. Scheelt toch weer tijd als je opeens een zeldzame vlinder wilt vangen en je gelijk je netje nodig hebt.

Hoe steek je de rivier over op het Animal Crossing eiland?

De eerste uren zul je vooral doorbrengen op een gedeelte van het eiland, je kunt namelijk de riviertjes op het eiland nog niet oversteken. Geen nood, zodra Blathers (van het museum) op je eiland verschijnt zal hij je vanzelf het DIY plan voor de polsstok geven waarmee je de rivieren over kan springen.

Hoe kom ik aan een ladder om op de hogere delen van mijn eiland te komen?

Als je je polsstok eenmaal hebt en andere delen van het eiland kunt gaan verkennen zal je er waarschijnlijk tegenaan lopen dat je (nog) niet op de hogere delen van het eiland kunt komen. Geen nood ook het plan voor de ladder ga je krijgen

Dingen die je dagelijks kunt doen om klingels en Nook Miles te verdienen (en sneller tot een 5 sterren eiland te komen).

Praat regelmatig met Tom Nook, vraag wat je nog kan doen. Hij geeft instructies wat te doen. Ook vind je in het Nook Miles overzicht taken die je kunt uitvoeren waar je extra klingels voor krijgt. Volg deze ook op en ontvang de extra Nook Miles ook gelijk zodra je Nook Phone het signaal geeft dat je weer Nook Miles hebt (als je ze namelijk int, komt er gelijk weer een nieuwe taak waar je Nook Miles voor kunt krijgen, deze nieuwe taak krijg je niet als je de taak niet wegvinkt). Maar daarnaast zijn er ook taken die je iedere dag op je eiland uit kunt voeren. Deze taken komen iedere dag terug en leveren jou iedere dag Nook Miles en Klingels op

  • Fossielen opgraven met een schep.

Graaf iedere dag fossielen op. Op je eigen eiland liggen er iedere dag 4 verstopt. Zodra je een fossiel hebt breng je deze naar Blathers in het museum. Je kunt ze niet direct inleveren, ze moeten namelijk eerst grondig door Blathers geanalyseerd worden. Een schep kun je kopen voor 800 klingels maar ook deze is eenvoudig zelf te maken op je werkbank met 5 blokken hard hout

  • Een pakketje aan een ballon uit de lucht schieten met je katapult.

Ook iedere dag zullen er een (of meerdere, afhankelijk van hoeveel uur je op een dag speelt) pakketjes door de lucht zweven. Deze schiet je uit de lucht met een katapult. (Te maken met 5 blokken hardhout). Je kunt een katapult ook kopen voor 900 klingels.

  • Schud aan de bomen voor extra klingels en meubels

Wanneer je aan de bomen schud vallen er takjes uit die je kunt gebruiken om gereedschap mee te knutselen. Naast takken vallen er ook weleens muntjes (klingels) uit, iedere dag weer een aantal. De klingels vallen uit bomen waar geen fruit aan hangt. Uit deze bomen bestaat ook de kans dat er een meubel uit valt (deze zit in een wat groter groen blaadje). Raap het blaadje op en je hebt het meubelstuk.

  • Vang vissen met je hengel en doneer ze aan het museum of lever ze in voor extra klingels

Je kunt zowel in de zee als in de riviertjes en poeltjes op je eiland vissen vangen. In de rivier vang je zoetwater vissen en in de zee zoutwater vissen. Sommige vissen kun je de hele dag door vangen. Andere vissen slechts op bepaalde tijdstippen van de dag. Ook niet alle vissen komen het gehele jaar voor, sommige vissen slechts in bepaalde maanden. De gevangen vissen kun je inleveren bij Blathers (of wanneer Blathers nog niet op het eiland is bij Tom Nook, hij zorgt dat ze bij Blathers terecht komen). Van iedere soort vis die je vangt kun je een exemplaar aan het museum doneren. Zit een vis al in het museum? Dan kun je hem verkopen.

  • Vang insecten met je schepnet

Ook insecten kun je vangen op je eiland, net als bij vissen komen niet alle insecten het hele jaar en op ieder tijdstip van de dag voor. Je kunt o.a. vlinders, wantsen, duizendpoten en sprinkhanen vangen. Let op, ook in het water kunnen insecten zitten. Deze van je niet met een hengel maar met je schepnet. De insecten kun je ook inleveren bij Blathers om zo de collectie in het museum compleet te krijgen. De dubbele exemplaren kun je verkopen bij Nooks Hoek.

  • Tarantula’s vangen

Een tarantula spin is een insect maar in tegenstelling tot andere insecten valt deze je aan wanneer je hem probeert te vangen. Gooit de tarantula zijn pootjes omhoog? Dan is het uitkijken! De tarantula zal als je nu nog een stapje dichterbij komt achter je aan komen rennen en je willen bijten. Wanneer de tarantula je bijt val je flauw en kom je weer terecht bij je tent (of op de steiger bij dodo als je op een ander eiland op bezoek bent). De tarantulas lopen weleens op je eiland rond, niet elke dag, maar als je er een ziet probeer hem dan te vangen). Tips over hoe je tarantula’s vangt.

shop de leukste katten items op catmom.nl snelle levering gratis verzending