Afbeeldingen van je blog pinnen op Pinterest. Wist je dat je afbeeldingen ook kunt verbergen op je website zodat je ze wel kunt pinnen maar deze onzichtbaar zijn voor bezoekers?

Wil je een blogpost delen op Pinterest? Dan moet er een afbeelding op je blog staan die je kunt pinnen. Upload op de pagina van jouw blogartikel de afbeelding die je wilt gebruiken om te pinnen. Zorg dat dit een rechthoekige verticale afbeelding is. Dit formaat presteert namelijk het beste binnen Pinterest. 

Pinnen kan eenvoudig vanaf je smartphone of laptop.

Wil je pinnen vanaf je smartphone ga dan naar je blogartikel, Heb je een Iphone klik dan in je browser safari op delen. Swipe in de rij naar links en klik op meer, je kunt nu de pinterest knop toevoegen (mits je pinterest al als app hebt geïnstalleerd op je Iphone). Je kunt vanaf dan direct pinnen uit safari. 

Je kunt ook heel makkelijk vanaf je laptop pinnen, wanneer je als browser Google chrome gebruikt, kun je een extensie downloaden voor chrome. Deze heet: pinterest bewaarknop. Als je deze extensie gratis gedownload hebt verschijnt er rechts boven je scherm een rood pinterest icoontje. Je kunt nu inloggen bij Pinterest. Als je nu naar je blog gaat naar het artikel wat je wilt pinnen druk je op de rode knop, de afbeeldingen die op die pagina staan die je kunt pinnen worden nu weergegeven. Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken en je kunt deze direct pinnen op jouw bord naar keuze.

Zo verberg je afbeeldingen op jouw blog maar kun je ze wel pinnen op Pinterest blogbooster pinterest tips

Wil je een afbeelding gebruiken om te pinnen maar wil je niet dat deze afbeelding zichtbaar is op je website?

Dan kun je ook heel eenvoudig je pin onzichtbaar plaatsen op je blog. Dit houd in dat je de afbeelding wel plaatst en ook kunt repinnen maar dat deze onzichtbaar is voor blog bezoekers. Ook handig als je met meerdere afbeeldingen wilt testen. 

In het HTML-gedeelte van je blog kun je dit aanpassen door onderstaande code in de HTML te plaatsen.

Plaats dan voor de afbeelding dit stukje HTML-code: <div style=”display:none;”> en achter de afbeelding </div>. 

Daarna kun je de afbeelding toe te voegen op de manier dat je gewend bent. Daarna kun je de afbeelding opslaan.