8 Tips om thuis te werken als je een kat hebt

Heeft jouw kat je ook al aangekeken met een blik in zijn ogen van: ik weet niet wat jij de hele dag in mijn huis doet human?

Dat is eigenlijk niet eens zo’n gekke reactie van je kat. Normaal gesproken heeft hij de hele dag zijn koninkrijk voor zichzelf. Je kat kan nu dus een beetje ontregeld raken. Ook kan je kat om extra aandacht gaan vragen. Als het in zo’n mate is dat je er afgeleid door raakt dan kunnen onderstaande tips je helpen

8 Tips om thuis te werken als je een kat hebt catmom.nl

Speel 10 minuutjes met je kat voordat je aan het werk gaat. Zo raakt je kat zijn energie alvast een beetje kwijt.

Geef je kat een voerpuzzel, dit leid hem af en geeft jou weer meer focus op je werk.

Ligt jouw kat graag op schoot? Dit is voor een kwartiertje prima maar zorg daarna weer dat je kat zijn eigen plekje heeft om te slapen. Als je kat namelijk op schoot ligt zal jouw zithouding aanpassen aan je kat. Uren in een verkeerde houding zitten kan op de lange termijn zelfs rugklachten veroorzaken.

Gaat je kat op je laptop of notitieblok liggen? Zet een kartonnen doos op tafel, binnen no time zal je kat in de kartonnen doos liggen.

Katten gooien graag dingen op de grond. Vooral pennen zijn favoriet. Kijk uit met hete thee, als je kat namelijk eenmaal de smaak te pakken heeft van het dingen op de grond gooien zou hij zichzelf nog kunnen bezeren aan het hete water. Stukje chocolade bij de thee? Chocolade is giftig voor katten, deze etenswaren zijn ook giftig voor katten.

Werk je niet in de cloud maar moet je handmatig documenten opslaan? Zorg dan dat je dit regelmatig doet zodat er niet teveel verloren gaat als je kat over je toetsenbord loopt. Klap je laptop voor de zekerheid even dicht als je pauze hebt.

Let er ook even op dat je kat niet aan kabels knaagt hiervoor zijn handige kabelslangen verkrijgbaar. (Hoe je kunt voorkomen dat je kat kabels doorknaagt).

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te werken in een andere kamer en de deur te sluiten zodat je kat zijn ding kan doen in de rest van het huis.

En vooral heeeeel erg genieten van de extra tijd die je nu met je kat mag doorbrengen.