6 redenen waarom ik een kat zou willen zijn

Ik geef het toe, als ik mijn kat soms heerlijk zorgeloos op de vensterbank in het zonnetje een dutje zie doen. Dan zou ik het helemaal niet erg vinden om met hem te ruilen. Alhoewel katten stress kunnen ervaren zijn ze over het algemeen vrij relaxed.

Dutjes doen op het midden van de dag

Hoe fijn zou het zijn om ongegeneerd op het midden van de dag een dutje, of 2 of 3 te doen. Katten dutten wat af en kennen het fenomeen slapeloosheid niet. Bovendien kan je ook nog eens slapen waar je wilt.

Lekker lanterfanten

Als kat hoef je helemaal niets te doen. Slapen, eten en een beetje spelen wanneer het jou uitkomt. Niemand neemt het je kwalijk als jouw prestatie van de dag is dat je je persoonlijke slaap record verbroken hebt. 

Never a bad hair day

Het haar van een kat zit altijd goed. Zelfs na al die dutjes.

Je hoeft je als kat dan ook nooit druk te maken over wat je aan gaat doen. Jouw outfit is altijd goed en ook nog eens bestand tegen alle weersomstandigheden.

Als mens zul je er namelijk nooit zo schattig en adorable uitzien als een kat, nooit.

Knuffelen wanneer het jou uitkomt

Als een kat krijg je knuffels wanneer jij dat wil. Maar je wordt ook met rust gelaten wanneer je dat wilt. Je mag ook nog eens knuffelen met wie je wilt. Als mens kun je niet zomaar een kopje geven aan personen die je tegenkomt, bij een kat kijkt niemand daar van op.

Je hebt personeel

Eten? Wordt voor je geserveerd. Je kattentoys? Die worden voor je opgeruimd als je klaar bent met spelen.

Je ogen zijn ook in het donker supergoed

Je kunt goed zien in het donker, beter dan een mens ooit kan, pawsome!

Zou jij graag voor een dagje een kat willen zijn en waarom?